Herdwick får passer på Lake Districts natur

En fårerace med over 1000 års historie i Lake District

Lake District er ud over søer synonymt med får. Når I kører gennem det grønne landskab, så ser I hvide uldtotter overalt, og her er ikke blot tale om får – men om Herdwick får. Betegnelsen Herdwick stammer fra det oldnordiske ord herdvyck, der ganske enkelt betyder fåregræsning.

Herdwick får er den oprindelige race i det centrale og vestlige Lake District, og en af de mest hårdføre af alle de mange britiske bjergfåreracer. Herdwick får er en robust race, der kan modstå kulden og det hårde klima i Lake Districts bjerge.

Mød Herwick får på Yew Tree Farm

På Yew Tree Farm kan I kombinere et besøg på en traditionel gård med en speciel historie og samtidig møde og blive klogere på Herdwick fåreracen.

I 1930 blev Yew Tree Farm sat til salg og erhvervet af den kendte britisk børnebogsforfatter Beatrix Potter. Egentlig ville de britiske fredningsmyndigheder erhverve området, men da National Trust ikke havde midlerne, så købte Beatrix Potter farmen med henblik på en senere overdragelse til National Trust.

I en periode på 10 år drev Beatrix Potter gården, og i huset blev blandt andet indrettet en tesalon med tidstypisk inventar, som stadig kan ses i dag.

På Yew Tree Farm kan I prøve Herdwick Experience, hvor I ud over historien om Herwick fårene også får mulighed for at møde dem. En flok Herwick får går nemlig i sin egen indhegning, og det daglige møde med besøgende har stimuleret kontakten med mennesker, så de bogstavelig talt opsøger besøgende. Det er en betagende oplevelse, som er svær at løsrive sig fra og helt uforglemmelig. Her møder I virkelig sjælen af Lake District.

Kort

Vis på kort