Historiske Chester

Bymur og Tudor-arkitektur

Chester blev etableret som et romersk fort år 79 og har siden da været strategisk vigtig, da den ligger på grænsen mod Wales. Bymuren er løbende blevet udbygget fra romertiden og frem til 1600-tallet, og er i dag en af de bedst bevarede bymure i Storbritannien. Der mangler kun 100 meter, for at den omringer hele den gamle by.

I selve byen er der en række huse fra middelalderen i den traditionelle Tudor-stil. En række andre bygninger er bygget i 1800-tallet i den traditionelle bindingsværksstil. Som det historiske center for området Chesire byder også byen på imponerende Chester Cathedral. Det smukke, historiske bycentrum består bl.a. af gågader med stort udvalg af caféer, restauranter og specialbutikker.

Chester er i dag et yderst populært besøgsmål for indenlandske turister, men er i mindre grad opdaget af udenlandske besøgende.

En stor del af landområderne ved Chester ejes af Hertugen af Westminister, hvis familienavn er Grosvenor. Dette er ophavet til Grosvenor Park, Grosvenor Bridge, Grosvenor Museum og det eksklusive Grosvenor Hotel.

Kort

Vis på kort