På sporet af Barnaby, Morse og Lewis

7 dages kør-selv-forslag til de kendte tv-serier

Mange har gennem årene set et eller flere eller måske endda alle afsnit af de kendte engelske tv-serier. Nogen har sovet fra dem, andre har set dem fra sofaen under en genstridig influenza, men næsten alle har på et eller andet tidspunkt stiftet bekendtskab med tv-serierne, og nogen føler næsten at de kender persongalleriet. Nu har I chancen for selv at besøge de spændende steder, der danner rammen om tv-serierne Barnaby, Morse og Lewis.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Englands dramatiske tv-verden, fantastiske natur og spændende byer.

Fra 12.547 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 6 nætter samt 7 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Længde:
290 km

Klimapåvirkning:
863 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

De kendte tv-serier

De kendte tv-serier

 • Barnaby med originaltitel "Midsomer Murders" foregår i Midsomer, et fiktivt område i det sydlige Oxfordshire og Buckinghamshire.
  I virkeligheden er optagelserne til serien spredt ud over det sydlige Oxfordshire og Buckinghamshire, hvor byer og landsbyer har navne, der er mindst lige så eksotiske som i serien. Det sydlige Oxfordshire og Buckinghamshire's landsbyer, manor houses, cottages, kirker og markedsbyer danner rammen om ca. halvdelen af filmoptagelserne. Bl.a. er Causton en kombination af flere markedsbyer, hvor programmets producere har udvalgt interessante bygninger som kulisser til den perfekte by.
   
 • Morse, og senere Lewis, med originaltitlerne "Inspector Morse" og "Lewis" foregår begge i Oxford og nærmeste omegn

Dagsprogram

Ankomst London Heathrow - Henley-on-Thames (45 km)

Efter ankomsten til London Heathrow, hvor I afhenter jeres udlejningsbil, går turen mod Henley-on-Thames.

Vi kan anbefale at lave et første stop allerede i byen Windsor, der velsagtens er allermest kendt for den kongelige families slot Windsor Castle.

Fortsæt turen mod Henley-on-Thames. Byen ligger pittoresk ved Themsens længste lige stræk, hvorfor byen også er vært ved den årlige ”Royal Regatta”. Mange af byens bygninger, forretninger og pubber har været med i seks episoder af Barnaby. Og med sin placering in "Midsomer Country's" sydvestlige hjørne, er byen det perfekte udgangspunkt for et besøg i det meget filmede område. Og nej, der er ikke dobbelt "m" i Midsomer.

Mange af byens bygninger, forretninger og pubber har været med i op til seks episoder af Barnaby og i Henley-on-Thames fører et vandrespor jer rundt til de forskellige locations. Undervejs kan I nyde en pint Midsomer Ale på The Argyll, og skulle den friste til mere, kan I jo altid lægge vejen forbi pubben igen senere på dagen. Ankommer I til Henley-on-Thames tidligt på dagen, er der nok også  tid både en Midsomer bådtur og en spadseretur langs Themsen til "Henley River and Rowing Museum", hvor Ratty og Mole (Hr. Rotte og Hr. Mulvarp) fra Vinden i Piletræerne gør deres særlige entré. Her afholdes det berømte Royal Regatta, hvor Barnaby og Joyce deltager i episoden ”Dead in Water”.

Overnatning i Henley-on-Thames på fx Hotel du Vin & Bistro

"Barnaby": Henley - Rotherfield - Mapledurham - Henley (58 km)

Rotherfield
Start dagen med en tur til Rotherfield, hvor der reelt er to steder at besøge - Rotherfield Peppard og Rotherfield Greys. I Rotherfield Peppard har både kirken og skolen (Badgers Drift Primary School) været brugt. Et godt stop er den smukt restaurerede 17-hundredetals lade The Herb Farm. I Rotherfield Greys finder I Greys Court fra det 16. århundrede, en bygning klædt i blåregn, der i dag hører under National Trust og som for nyligt genåbnede efter en større renovering. 

Mapledurham
Turen fortsætter til Mapledurham House, der har været filmet i mange sammenhænge; The Eagle has Landed, Inspector Morse, Miss Marple og senest i Midsomer Murders med Neil Dudgeon som Barnaby. Her kan I ved selvsyn konstatere, hvorfor byen er så efterspurgt til filmoptagelser og måske nyde en cream-tea med tilbehør, scones bagt med mel fra Themsens sidste vandmølle, som i øvrigt var baggrund på coveret til Black Sabbath debutalbum i 1970. 

Forsæt rejsen gennem landsbyerne Goring-upon-Thames og Moulsford (fra Dead in Winter) og herfra går det retur til Henly-on-Thames via Greys Court.

Overnatning i Henley-on-Thames på fx Hotel du Vin & Bistro

"Barnaby": Henley - Wallingford - Warborough - Ewelme - Henley (57 km)

Wallingford
Fortsæt til Wallingford, der ligger ved Themsen, hvor broen med sine 16 buer over floden giver en formidabel entre til den hyggelige by med gamle snævre gader. Dronningen af engelske kriminalromaner, Agatha Christie, levede og skrev i Wallingford og ligger begravet i St. Mary’s Church i Cholsey et par mil fra byen. Markedspladsen er flittigt brugt og Corn Exchange har været Causton Playhouse. Og med lidt held kan I møde en af Caustons lokale skuespillere, da flere har være casted til forskellige roller.  
"Queen of Crime", forfatteren Agatha Christie boede her i Winterbrook House i Cholsey med sin mand, arkæologen Max Mallowan, fra 1934 til 1976 og skrev mange af sine romaner her. Agatha Christie ligger begravet på St. Mary's kirkegård i Cholsey, ca. 4 km fra Wallingford's centrum.

Warborough, Ewelme og Watlington
Herfra går turen mod Warborough, som har været med i ni episoder, og her kan I nyde en ”swift half” på Six Bells on the Green, en stråtækt pub fra det 16. århundrede, der er brugt så mange gange, at trofaste seere straks vil genkende den. Fortsæt til Ewelme, en lille overset flække, dog ikke for seriens producer, som har brugt denne lille charmerede landsby et par gange. Byen byder på en lille butik, et tea-room og en kirke samt Ewelme Watercress Beds & Nature Reserve. Videre til Watlington med huse fra 14-tallet til i dag. Byens bibliotek har været brugt i serien, og det er værd at kigge på kirken, butikkerne og pubben inden turen går videre til den lille flække Lewknor, hvor skolen var Upper Warden School i to episoder. I centrum af landsbyen ligger The Leathern Bottle, en charmerende 450 år gammel pub.

Overnatning i Henley-on-Thames på fx Hotel du Vin & Bistro

Henley-on-Thames - Nettlebed - Thame - Oxford (56 km)

Nettlebed
I Nettlebed har både hotellet og Village Hall været brugt i serien. Hvis I har lyst til at starte dagen med en spadseretur, kan I lægge vejen forbi Warburg Nature Reserve eller besøge Stonor, et af Englands ældste Manor Houses, filmet til en James Bond-film og nr. 7 blandt Englands top 25 ”Stately Homes”.

Thame
Turen mod Oxford fortsætter til Thame, der er den mest filmede Causton. En traditonel markedsby med ugentligt marked. Rådhuset i Thame bruges ofte som Caustons rådhus. Byen har også flere meget gamle bindingsværkshuse, og I vil kunne genkende flere steder fra serien, ikke mindst Spread Eagale Hotel med sin smukke facade fra det 16. århundrede, ligesom byens tea-rooms byder velkommen med sine smukke, traditionelle facader. Byen har også på en 700 år gammel pub. 

Fortsæt mod Oxford og besøg Dorchester, en af de smukkeste Midsomer landsbyer. Byens kroer fra det 15. og 16. århundrede samt posthuset er alle locations til Midsomer Murders.

Næste stop er naturligvis Oxford, hvor I kan sluttede dagen af med et besøg på Morse Bar, der er et slags ikon i Oxford, og ofte besøgt af skuespillere og politikere. Baren er klassisk indrettet og udstråler elegance. Og naturligvis hænger barens popularitet sammen med en person af samme navn, Inspector Morse. Baren blev ofte brugt når Morse og Lewsis overvejede en kompleks sag, og Morse Bar ses stadig ofte i den efterfølgende tv-serie Lewis. 

Overnatning på fx Malmaison Hotel i Oxford

"Inspector Morse" og "Lewis": Oxford

Forfatteren Colin Dexter, der skrev Inspector Morse, boede en lang periode i Oxford og gjorde byen til hjemsted for den berømte detektiv og de mange populære kriminalromaner. Det blev senere til tv-serien Inspector Morse, efterfølgeren Lewis og forgængeren Endeavour (unge Morse).

ITV optog 33 afsnit af Morse i Oxford og nærmeste omegn. Vi kender Morse som en ølelskende kender af Wagner, vanskelige krydsord og hans mørkerøde vintage Jaguar.

Nyd en slentretur rundt i Oxford i Morse og Lewis fodspor og besøg de mange locations, der alle ligger centralt i byen: The Randolph Hotel i Beaumont Street - The Ashmolean Museum i Beaumont Street - Martyr’s Memorial - Trinity College i Broad Street - Blackwell’s i Broad Street, en af de største familieejede boghandlere - The Kings Arms i Holywell Street - Sheldonian Quad i Broad Street og listen fortsætter i morgen.

Overnatning på fx Malmaison Hotel i Oxford

"Inspector Morse" og "Lewis": Oxford

Dagen fortsætter, hvor I slap i går: Bodleian Quad and Divinity School i Broad Street Radcliffe Square (“heart of the University”) - Magdalen College i High Street - Botanic Garden i Rose Lane - The Bear Pub i Alfred Street - Gill & Co Ltd., 128a High Street ved Wheatsheaf Passage - Browns Café i The Covered Market, Avenue 4. - Exeter College i Turl Street.

Overnatning på fx Malmaison Hotel i Oxford

Oxford - London Heathrow Airport (73 km)

Således velbevandret i op til tre herlige tv-serier og mættet med otte dages fantastiske indtryk, kan I nu vende næsen hjemad. Eller vil I fortsætte jeres idylliske engelske oplevelser, så kan I overveje en tur rundt om nærliggende Shakespeares Stratford-upon-Avon og the Cotsworlds.

Ellers går turen mod London Heathrow Airport, hvor i afleverer jeres udlejningsbil inden det går videre mod Danmark. Eller måske kan I alternativt overveje et par dage i London, når I nu er på de kanter inden turen går hjemad?

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 12.547 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - London Heathrow / Manchester - Kastrup
 • 6 overnatninger i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 3 nætter i Henley-on-Thames på fx på fx Hotel du Vin & Bistro
 • 3 nætter i Oxford på fx Hotel Malmaison

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten i en anden rækkefølge, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i f.eks. Henley-on-Thames, Oxford, eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011