Jersey National Park

Oplev den unikke natur og kultur i Jersey National Park

Jersey National Park giver besøgende en enestående mulighed for at nyde et kystmiljø gennemsyret af historie, rig på naturlig mangfoldighed og med gode muligheder for aktiviteter, der appellerer til enhver interesse og aldersgruppe. Kilometer af uspolerede strande og skove og en række fremragende restauranter og spisesteder.

Jersey National Park strækker sig cirka 50 kilometer op ad Jerseys kyst og dækker cirka 1.900 hektar beskyttet kyststrækning, hvilket svarer til cirka 16% af øens areal. Øen er beundret for sin diversitet i naturlig skønhed, kulturel arv, aktivitetsmuligheder og ikke mindst afsondrede og øde strækninger. Det største område er hele St. Ouen Bay på vestkysten samt de dramatiske klipper ved den nordlige kyst, St. Catherine og Grouville Bay på østkysten samt et par rev ude i havet.

Historien bag parken og dens placering er virkelig inspirerende og et fantastisk eksempel på, hvordan beboere, der brænder for at beskytte deres ”land”, virkelig kan opnå store ting. I 2009 gik utrolige 7.000 mennesker – cirka 10% af øens samlede befolkning – sammen ”hånd i hånd” fra Le Braye-stranden til L'Etacq på vestkysten og protesterede fredeligt over en række planlagte udviklingsprojekter, der truede med at påvirke Jersey's enestående skønhed. Protesterne fungerede, og alle de planlagte projekter blev stoppet, og i 2011 blev oprettelsen af Jersey National Park fuldført.

Du har muligvis ikke tid til at udforske alle dele af den utrolige Jersey National Park, men uanset hvor du vælger at gå på opdagelse, er du sikker på at skabe masser af vidunderlige minder – 18 af Jerseys 23 strande er inkluderet i parken.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort