Leeds Castle i Kent

900 års ekstravaganza

Hvis vægge kunne tale, ville de fortælle mange saftige historier fra Leeds Castles celebre fortid. I mere end 900 år dannede Leeds Castle en smuk ramme om de kendte og kongeliges glamourøse og ekstravagante liv. Derfor er slottet også én af de mest besøgte historiske bygningsværker i Storbritannien. Omgivet af de skønneste haver, fantasifulde legepladser og en meget kringlet labyrint, vækker slottet fortiden til live for både børn og voksne. Og hvis det ikke i sig selv er nok, kan de også bryste sig af at huse verdens største udstilling af sjældne hundehalsbånd og et rovfuglecenter.

Korridorer fulde af historie

Majestætisk placeret på en lille ø omgivet af søen The Great Water, står et af Englands måske smukkeste slotte og borgkomplekser, Leeds Castle. Slottet blev oprindelig bygget i 1000-tallet, men det er hovedsageligt det nye slot fra 1823, der byder velkommen i dag. Med 300 års tjeneste som privat residens for de engelske dronninger, som elegant Tudor-palads og senere som overdådigt privat hjem for Lady Baillie, er der nok historier at dykke ned i. Historie, som du kan vække til live, når du drysser igennem de smukke sale, haver og udstillinger.

Grotten og Labyrinten

Leeds Castle er et fantastisk eventyr for både børn og voksne. Foruden en verden af dufte og idyl i de smukke parker, der præsenterer en imponerende farvepalette af liljer og anemoner, kan du nyde den eksotiske Mediterranean Garden Terrace. Mest spektakulær er nok den yderst kringlede labyrint, der fører ind til en grotte og en underjordisk verden af makabre former og mytiske dyr skabt af muslinger, mineraler og træ. De sjove middelalder-inspirerede legepladser, hvor fantasier om riddere og skønjomfruer kommer til live, et aktivt Falconry Center, hvor de kan opleve ugler, falke og ørne helt tæt på samt et væld af events som julemarked, blomsterfestival og ridderturneringer, gør Leeds Castle til et hit hos børnene.

Kort

Vis på kort