Rejser til London

London calling

 

Du kommer ikke til at kede dig, når du rejser til London. Byen rummer en fantastisk historie og året rundt vil du kunne finde alt indenfor shopping, teater, musicals koncerter og loppemarkeder. Tag en tur i London Eye, hvor du får en fantastisk udsigt til alle kanter af London, og gå en tur langs med Themsen forbi de mange broer og lokale pubber, hvor kontorfolkene mødes til en pint. I Hyde Park får du grønne fornemmelser, og på de forskellige museer i London kan du få indsigt i britisk kunst, historie og kultur.

Fra London har du gode muligheder for oplevelser ud af byen. Vil du udenfor byen og opleve fx. Kew Gardens, Hampton Court Palace, Wales eller Sydengland er det oplagt at leje bil, så bestemmer du selv ruten og tempoet. Bilen kan stå klar til afhentning, så snart du lander i London - eller du kan tage et par dage i London før eller efter oplevelserne ude af byen. Valget er dit.

Se filmen
Rejser til London

rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Seværdigheder i London

Oplev det nye London

Der er altid en god grund til at besøge London. Ud over de velkendte museer og kulturelle oplevelser byder byen på spændende specialbutikker, imponerende stormagasiner og loppemarkeder. I London finder du altid det nyeste – de sidste nye trends inden for mode, nye designere og de nyeste opsætninger af musicals.

I de seneste år er der kommet mange nye spændende London seværdigheder. London Eye har overtaget rollen som nye byens vartegn og du vil se en masse ny arkitektur, når du rejser til London.

Du må selvfølgelig heller ikke glemme de klassiske seværdigheder som fx Big Ben, St. Paul's Cathedral, Royal Albert Hall, Hyde Park, Buckingham Palace og British Museum, når du rejser til London.

London Eye er Europas største

Hvis du er frisk på en tur i London Eye, Londons populæreste attraktion, kommer du op i 135 meters højde. London Eye er Europas højeste pariserhjul med 32 kabiner. Fra toppen får du en blændende udsigt over London. På en klar dag kan du se mere end 40 km væk.

Der er museer for alt i London

Overvej et museumsbesøg, når du rejser til London. Der er museer for næsten alt, uanset om det er tegneserier, symaskiner eller magi. Vil du derimod se det nyeste indenfor moderne kunst, skal du prøve at opsøge nogle af de mange små gallerier, der findes overalt i London.

3 verdenskendte museer i London

  •     British Museum
  •     Museum of London
  •     National Gallery

3 anderledes museer i London

  •     Science Museum
  •     Fire Brigade Museum
  •     Sherlock Holmes Museum

"Regnsikre" oplevelser i London

Londons højeste park - Skygarden
Det er en spektakulær panoramaudsigt over London du møder, når du kommer op i 155 meters højde til Skygarden, der er omgivet af glas i 3 etager. Du kan slentre rundt i haven, nyde alt fra morgenmad, frokost til en gastronomisk oplevelse om aftenen og slutte af mad en farverig cocktail.
 
Devonshire Square
Flere gamle East India Company pakhuse, er blevet renoveret og tilføjet et enormt buet glastag. På pladsen er det som at være udenfor, når du går rundt og vinduesshopper i de mange butikker eller nyder en  frokost på en af cafeerne.

 

Områder i London med personlighed

London er ufattelig stor. Når du rejser til London er det derfor en god ide at vælge et par områder ud, som du vil koncentrere dig om at opleve. Her er et par hyggelige og sjove kvarterer, som er værd at opleve:

  • Soho finder du i hjertet af London. Her har du et livligt område med et herligt miks af små gader på kryds og tværs, sjove butikker, teatre og masser af smarte barer, restauranter og natklubber.
  • Notting Hill er populær på grund af den hyggelige og personlige atmosfære og de kulørte facader. Rejser du til London i august kan du opleve det caribiske karneval, hvor hele området eksploderer i farver med flotte optog og overdådige kostumer. Det er også her nogle af Londons største parker ligger, fx Kensington Gardens, Holland Park og Hyde Park.
  • Covent Garden er et trækplaster uden lige. Covent Garden er spækket med caféer, restauranter, barer og et pulserende forretningsliv. Omkring Central Market bliver du underholdt af musikere, dansere, akrobater og meget mere.

 

Shopping i London er i verdensklasse

Forretningerne bugner med alle de kendte designervarer. Men det er de sjove små forretninger med varer fra nye og endnu ukendte designere, der gør gadebilledet farverigt og interessant. De får London til at skille sig ud fra andre storbyer. Alligevel kommer du ikke uden om det berømte stormagasin Harrods, der er en oplevelse i sig selv.

Du kan også finde sjove ting og få en hyggelig dag på nogle af de utallige markeder i London. Covent Garden, Borough Market og Camden Markets er nogle af de markeder, der er værd at tjekke ud på et weekendophold i London.

 

London er mere end Fish'n'Chips

Når du rejser til London bliver du mange steder mødt af pirrende dufte fra bl.a. de mange kinesisk, indiske og italienske restauranter. I London kan du spise mad fra hele verden, prøv fx et af de mange gadekøkkener på Broadway Market i East End.

Vil du prøve traditionel engelsk mad på din London miniferie, så kast dig ud i en gang Fisch'n'Chips eller en Steak and Kidney Pie på en engelsk pub. Endnu mere engelsk bliver det, når du indtager en High Tea med alt i sødt brød og kager i det eksklusive stormagasin Fortnum & Mason på Picadilly. London byder nemlig på restauranter for enhver smag og pengepung.

 

Transport i London

London er en kæmpe by, som du umuligt kan se alene til fods. Heldigvis har London en undergrundsbane (The Underground), der når ud til den fjerneste afkrog af byen.

De røde dobbeltdækkerbusser er som rullende ikoner og liver gadebilledet op. Trafikken er tæt, og det går ikke altid så hurtigt, men i en dobbeltdækkerbus får du et godt overblik over London.

Endelig kan du også vælge at køre i taxi, når du rejser til London.

 

På opdagelse uden for London

Kew Gardens (Royal Botanic Gardens)
Rejser du til Kew Gardens, havner du midt i en fredsfyldt oase langt væk fra det hektiske tempo i London. Pludselig står du blandt fremmedartede planter og træer, som du sikkert aldrig før er stødt på.

Din oplevelse bliver krydret med et smukt drivhus i victoriansk stil, en særpræget pagode inspireret fra østen, et japansk træhus, Princess of Wales Conservatory og meget mere.

Hampton Court Palace
Du finder denne perle, hvis du rejser sydvest for London. Hampton Court Palace er et kongeligt slot med alt, hvad der hører sig til. Slottet er en nydelse for øjet både ude- og indefra.

Der er ofte teaterforestillinger og guidede ture, hvor du kan få en ide om livet på den tid. Slottet er omgivet af en smuk park med en labyrint, som du sagtens kan fare vild i, en vinranke (The Great Wine) fra 1530 og flere unikke haver.

Kontakt