Maritime Museum på Jersey

Besøg Maritime Museum på Jersey

Jerseys landskab og historie er formet af havet, og Maritine Museum fortæller historien om øens unikke maritime miljø. Muséet ligger ved den historiske havn i St. Helier og er et unikt interaktivt museum, hvor du kan se, høre og endda lugte udstillingerne. Lær om tidevandet eller om, hvordan du designer et skib, fordyb dig i sange og historier om havet, og undersøg øens myter og legender. Se nærmere på Jerseys forbindelse og forhold til søfart og skibsbygning samt de historiske pirater, der formede øens maritime fortid.

Her på museet finder du også ’Occupation Tapestry Gallery’. Det prisvindende Occupation Tapet blev vævet af øboerne for at fejre 50-års jubilæet for befrielsen. Billedtæppets 13 farverige paneler skildrer liv og modgang under militærstyret og er blevet skabt ud fra minder og historier om øboere, der oplevede det fra første række.

Maritime Museum-bygningen, som den står i dag, blev opført som en del af en løbende proces for at forbedre St. Helier Havn i 1880'erne. Staten Jersey begyndte at udvikle havnen i 1872, men projektet blev opgivet fire år senere. I takt med den øgede handel mellem Frankrig og England, passager- og fragtskibene, der var gik fra sejl til dampkraft, blev havnen gradvis større og større. For at holde trit med disse ændringer forsøgte Havneudvalget at uddybe havnen og udvide North Pier. Dette ville give mere plads til at håndtere større skibe og mere gods. I 1992 overtog Maritime Museum North Pier-skurene, og er siden 1995 blevet drevet som museum, og for at finde et ”hjem” til Occupation-tapetet.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort