Neolitiske Avebury

Større end Stonehenge

Avebury ligger godt en halv time i bil nord for mere berømte Stongehenge og byder på en række neolitiske fortidsminder... og midt i det hele den idylliske Avebury landsby med både kirke og pub. Området er mindre overrendt af turister end Stonehenge, lettere tilgængeligt, da man må komme helt ind til monumenterne, meget større - og så er det hele gratis! Sammen med Stonehenge er Avebury optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Avebury har i neolitisk tid måske været endnu vigtigere end Stonehenge og byder på et kæmpe område med forskellige monumenter, der er mellem 4200 og 4800 år gamle. Det vil sige at de blev bygget samtidig med pyramiderne i Egypten!

Ved Avebury landsby finder I flere store stencirkler bygget af kæmpemæssige sten. Omkring stencirklerne er en stor vold og midt i det hele findes en historisk landsby, som skaber en charmerende kontrast til de gamle monumenter.

Et par minutter nord for Avebury landsby finder I mystiske Silbury Hill, som er den største menneskabte bakke i England. Størrelsesmæssigt kan den sammenlignes med de samtidige pyramider i Egypten. 

Lige syd for Avebury finder I West Kenneth Long Barrow som er en kombination af stencirkler og en menneskeskabt bakke. Bakken indeholder et stort gravkammer bygget af store sten. Gravkammeret er åbent for publikum og er blandt de mest imponerende fra den neolitiske periode.

Dette var blot nogle af højdepunkterne i neolitiske Avebury, som indeholder et væld af monumenter. Sæt gerne en halv dag af til at opleve området, og find også tid til en kort pause på pubben The Red Lion.

Kort

Vis på kort