Øen La Corbière og dens fyrtårn

Stedet hvor krager samles

Corbière Fyrtårn er spektakulært placeret på den sydvestlige spids af Jersey og beskrives af Victor Hugo som 'bølgernes hyrde'. Fyrtårnet er bygget på en klippe 450 meter fra kysten og tårner sig op 35 meter over de slående bølger. Området er tilgængeligt via en dæmning – men sørg for at kontrollere tidevandstiderne og være opmærksom på, at dæmningen snart kan blive dækket af havet. En sirene advarer den uforsigtige om, at det er tid til at vende tilbage til fastlandet, men området er potentielt meget farligt. Selve lyset i tårnet har overlevet uden større hændelser, men det samme kan ikke siges om de personer som har arbejdet ved fyret. Den 28. maj 1946 druknede en af fyrpasserne, Peter Edwin Larbalestier, mens han forsøgte at redde en feriegæst, der var blevet fanget af det stigende vand.

Fyrtårnet er den mest fotograferede bygning i Jersey. Fyret ligger på øen af samme navn, La Corbiére, som betyder 'Stedet hvor krager samles”. Fyrtårnet blev færdiggjort i 1873 og var det første fyr på Kanaløerne – oprindeligt oplyst af paraffinolie – og kunne det ses op til 29 kilometer væk. På en klar dag er det et af de første vartegn, der ses af personer om bord på færgen fra den nærliggende ø Guernsey.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort