Østers og muslinger i Royal Bay

Hvis du ikke har smagt østers og muslinger, så er det på tide!

I det klare, rene vand rundt om Jersey, dyrkes der østers og muslinger i lange baner. Muslinger dyrkes på lange stolper, som to gang i døgnet er dækket af tidevand, mens østers dyrkes i net, også under påvirkning af ebbe og flod. På vej nordpå kører I langs østkysten og ”Royal Bay of Grouville”, hvor I kan smage de friske Jersey-østers.  

Det er muligt at komme med på en vandretur mellem muslingestolperne og østersnettene, og du skal bestille tid til oplevelsen på forhånd, da det er ikke er muligt alle dage. Du kan også besøge ”The Jersey Oyster Company”, som er ejet og drevet af tredje generation landmand Chris Le Mausurier. Placeret i Grouville, vokser og eksporterer firmaet 700 tons Jersey Oysters hvert år. Kører du rundt i Grouville-området, vil du med stor sandsynlighed se Chris og hans hold på vej ud til deres forarbejdningsanlæg ved stranden, hvor de opretholder 35 hektar 'strandkoncessioner', hvor de dyrker Jersey-østers og muslinger. Det er virkelig et fascinerende sted!

Så hvorfor er Jersey Østers så specielle?

Østers tager deres smag fra det miljø, de dyrkes i. Jersey har det tredje største tidevandsområde i verden. Dette betyder, at østers der er dyrket langs Jerseys kyster, drager direkte fordel af den daglige naturlige filtreringseffekt, som Jerseys unikke tidevand og krystalklare vand giver. De får en høj strøm af næringsstof gennem det krystalklare vand. At dyrke i dette miljø giver Jersey-østers deres unikke, sarte, friske og salte smag.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort