Peak District National Park

Dark Peaks og White Peaks

Peak District er et højlandsområde lige øst for Manchester, og det meste af området indgår i dag i Peak District National Park, som var den første nationalpark i Storbritannien. På trods af navnet er der få deciderede bjergtoppe, men en række store bakketoppe. Det meste af området ligger 300 meter over havet og det højeste punkt er Kinder Scout, der er 646 meter høj.

Peak District dækker et areal på hele 1.440 km2 og deles normalt ind i den nordlige Dark Peak (også kaldet High Peak) som har de højeste toppe, dybeste dale samt store moselandskaber, mens det sydlige White Peak i større grad har jordbrug og bosætninger.

Der er flere mindre landsbyer i Peak District og en række veje går igennem området, hvilket gør det nemt tilgængeligt, uanset om man vil have en smuk køretur eller vil ud at vandre eller cykle.

Området fungerer som et stort frirum for de 20 millioner mennesker som bor indenfor en times kørsel fra Peak District, og nationalparken har over 13 millioner årlige besøgende (fraregnet de, som blot kører igennem). Dette gør nationalparken til den næstmest besøgte i verden.

De flotteste hovedveje igennem området er A628 og A57. Sidstnævnte kaldes også Snake Road, da den svinger sig igennem det dramatiske landskab. Har I begrænset tid, giver begge veje en flot køretur, uden at det tager meget ekstra tid.

Har I god tid, anbefaler vi, at I tager til landsbyen Castleton centralt placeret i Dark Peak området. Lige ved landsbyen finder I vandreruter til toppen Mam Tor, en række grotter samt en slotsruin. Selve Castleton byder på en række pubber og spisesteder.

Kort

Vis på kort