Plymouth - en stolt søfartsby

En søfartsby

Plymouth’s historie strækker sig helt tilbage til den første bosættelse i bronzealderen, men det var med romernes indtog, at byen indtog sin position som en markant søfartsby. Romerne anvendte Plymouth som et handelssted i imperiet, og herfra voksede byens betydning som handels- og søfartsby. Det var fx fra Plymouth, at Pilgrim Fathers sejlede ud for at opdage den nye verden og her - meget sigende for Plymouth’s betydning - grundlagde bosættelsen Plymouth Colony i den nye verden.

Mens havnen i Plymouth var en vigtig kommerciel havn, så var den nærliggende Devonport en strategisk vigtig havn for Royal Navy. I dag er de begge en del af Plymouth og klart et besøg værd, da de for en stor del i dag er inddraget som marina og fritidsområder for byens borgere og besøgende.

Dele af det centrale Plymouth fremstår som en nyere by, da havneområdet blev bombet under Plymouth Blitz. Sigtet var naturligvis at ramme Royal Navy, men det gik også hårdt ud over byens centrum. Alt er naturligvis genopbygget og klar til at tage imod byens besøgende.

Kort

Vis på kort