St. Michaels Mount i Cornwall

En smuk klosterø ud for Cornwalls sydkyst

Et af Cornwalls mest ikoniske seværdigheder er klosterøen, St. Michaels Mount. Øen minder mest af alt som en miniudgave af det imponerende franske Mont Saint-Michel i Normandiet. St. Michaels Mount ligger 400-500 meter fra den lille by Marazion på fastlandet. Det er en helt speciel oplevelse at gå ud til øen ved ebbe ad den brostensbelagte sti – præcis som pilgrimme tidligere gjorde det for mange århundrede siden. Der er også en lille færge fra Marazion ved højvande.

Det tidligere benediktinerkloster, der blev bygget af munke i det 12. århundrede, har også fungeret som både slot og fængsel. Der bor stadig omkring 30 øboere på klosterøen, som dagligt tager til fastlandet for at arbejde, tage på indkøb eller gå i skole.

St. Michaels Mount har tilhørt St Aubyn-familien siden oberst John St Aubyn købte det lige efter den engelske borgerkrig. I 1954 overdrog familien en stor del af øen til National Trust, men bibeholder en 999-årige lejekontrakt til at bo på slottet og drive turistattraktionen.

Kort

Vis på kort