Stonehenge

Opdag hemmeligheden bag det legendariske monument

Sydenglands og Storbritanniens vigtigste forhistoriske monument, det legendariske Stonehenge, er stadig omgivet af mystik - og den imponerende  stencirkel, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, tiltrækker årligt tusinde af turister. Helligdommen består af en dobbeltcirkel af sten, hvoraf indercirklen er af mindre sten, mens den yderste cirkel består af tons tunge megalitter, der er fragtet til stedet flere hundrede kilometer derfra. Nogle af stenene er sågar fragtet helt fra Wales, og hvordan man har placeret stenene oven på hinanden, må for evig tid være et mysterium. Besøg den verdensberømte stensætning, når kør-selv-ferien går til Sydengland. 

 

inspiration

UFO-landingsplads eller gravsted?

Det neolitiske monument har været genstand for mange teorier og spekulationer om, hvad monumentet har været brugt til. Her tæller alt fra UFO-landingsplads til stjerneobservatorium fra stenalderen. Det er imidlertid blevet slået fast, at Stonehenge har været en gravplads, der kan dateres tilbage til 3.000 år før Kristi fødsel - sandsynligvis for medlemmer af det regerende dynasti, der også rejste stenene.

Besøg Stonehenge

Lad os være ærlige og sige, at Stonehenge godt kan være en lidt kostelig affære, og hvis I tror, at I skal helt op at gå rundt mellem de mystiske bautasten, så må vi desværre skuffe jer. Stenene er indhegnede for at beskytte dem, så I må nyde synet lidt på afstand. Alligevel er det helt igennem fascinerende og et must at opleve dette vidunder, når I er i Sydengland. Fra besøgscentret kan I tage busserne, der kører i pendulfart til og fra selve stenene. I højsæson kan der dog være rigtig mange mennesker og dermed lang ventetid. Vær opmærksom på, at indgangen til Stonehenge styres af tidbestemte billetter og at salg af billetter stoppes 2 timer før lukketid. Derfor bør I booke billet på forhånd, for at være sikre på at få adgang

 


"Det er muligt at gå de ca. 2 km fra besøgscentret til Stonehenge og betragte stenene fra marken ved siden af. Her har I ikke mulighed for at gå hele vejen rundt om Stonehenge, og I står nogle meter længere væk end resten af de besøgende. Til gengæld er det gratis. Lej evt. en audioguide for at få lidt god information til gåturen. "


 

kort

Vis på kort