Stonehenge

Et evigt mysterium

Sydenglands og Storbritanniens vigtigste forhistoriske monument, det legendariske Stonehenge, er stadig omgivet af mystik - og den imponerende UNESCO stencirkel tiltrækker årligt tusinde af turister. Helligdommen består af en dobbeltcirkel af sten, hvoraf indercirklen er af mindre sten, mens den yderste cirkel består af tons tunge megalitter, der er fragtet til stedet flere hundrede kilometer derfra. Nogle af stenene er sågar fragtet helt fra Wales, og hvordan man har placeret stenene oven på hinanden, må for evig tid være et mysterium.

 

inspiration

UFO-landingsplads eller gravsted?

Det neolitiske monument har været genstand for mange teorier og spekulationer om, hvad monumentet har været brugt til. Her tæller alt fra UFO-landingsplads til stjerneobservatorium fra stenalderen. Det er imidlertid blevet slået fast, at Stonehenge har været en gravplads, som kan dateres tilbage til 3.000 år før Kristi fødsel - sandsynligvis for medlemmer af det regerende dynasti, der også rejste stenene.


"Vær opmærksom på, at indgangen til Stonehenge styres af tidbestemte billetter og at salg af billetter stoppes 2 timer før lukketid. Derfor bør I booke billet på forhånd, for at være sikre på at få adgang"

Mogens, Rejsespecialist i Lyngby


 

 

kort

Vis på kort

Oplev England