Vandmøllen Le Moulin de Quetivel på Jersey

Besøg vandmøllen Le Moulin de Quetivel

Le Moulin de Quétivel ligger i en af Jerseys mest maleriske dale, og er den eneste overlevende vandmølle på øen. Omgivet af smukke marker giver et besøg i møllen dig et fascinerende indblik i Jersey's landbrugs- og industriarv. Her kan du finde ud af, hvorfor Jersey eksporterede mel til Amerika, betydningen af “lé no” eller genopblussen af formaling under øens besættelse i Anden Verdenskrig.

Den første registrerede vandmølle på stedet var Crown's ejendom i 1309, og i løbet af de følgende århundreder skiftede møllen hænder og blev genopbygget flere gange. Den nuværende bygning, du kan se, går tilbage til det 18. århundrede. Når den blev brugt, malede møllen hvede importeret fra Østeuropa og eksporterede mel så langt væk som til USA og Canada. Møllen ophørte med at fungere i begyndelsen af det 20. århundrede og blev kun kort taget i brug under den tyske besættelse.

Møllen er genopbygget efter den brændte ned i 1969, og hvert år på ”Open Milling Day” maler personalet hvede til mel, som kan købes i den lille butik i møllens stueetage. Udstillingen på møllens øverste etager fortæller om øens møllehistorie. Bag ved møllen finder du er en lille og smukt anlagt urtehave, der indeholder en bred vifte af urter.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort