Brændevinsmuseet i Lapoutroie

Fra snaps til Absinth på Museé des Eaux de Vie

Museé des Eaux de Vie ligger midt i Lapoutroie i Alsace på hovedvejen gennem byen og er nemt at få øje på. Museet rummer alt, hvad der har været brugt til at fremstille brændedvin, eau de vie, også kaldet Livets vand, gennem tiderne, samt en fantastisk samling flasker fra hele verden. På museet får du forklaringen på, hvad de mange dingenoter, værktøjer og kuriositeter har været brugt til - men det sjoveste er selvfølgelig at smage på sagerne, og i den lille butik finder du alt fra snaps til absinth. Der er gratis adgang.

Det er smagen, der gør det

Når du har kigget lidt på den historiske del, kan du bevæge dig frem til butikken og smagslokalet. Her kan du købe mange forskellige smagsvarianter af eaux de vie - nogle mere populære end andre - eller blot tage nogle af de spirituøse produkter, der er er oppe i tiden, som f.eks. gin. Det er også muligt at smage flere af deres lokale varianter af Eaux de Vie.

Prøv også en Absinth, hvor vandet langsom drypper ned gennem en sukkerknald, der ligger på en hullet ske. Selv om den stærke absinth er på 70 % alkohol, bliver den stærkt fortyndet med vandet og den opløste sukkerknald og får en mild smag af anis og malurt, der er behageligt at drikke.

kort

Vis på kort