Pragtfulde Alsace

10 dages kør-selv-forslag til vinruten i Alsace

Alsace, den eksklusive vinregion ved Rhinen med udsigt til de tyske naboer, er en frodig have, hvor naturen, ligesom de vine, som produceres, er uovertruffen. Denne rejse giver jer mulighed for at smage på områdets eksklusive dråber og blive charmeret af den karakteristiske fransk-tyske kultur, når I besøger nogle af Frankrigs smukkeste byer fyldt med tysk middelalderidyl og fransk skønhed.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Alsace's eventyrlige landskaber.

Fra 5.045 kr.
pr. person i dobbeltværelse 9 nætter.

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed: 
10 dage/9 nætter

Længde:
2.060 km

Klimapåvirkning:
398 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Velkommen

 

Alsace byder på en væld af oplevelser fra nord til syd. I starter turen i den spændende by Strasbourg, der har alt hvad I kan ønske sig fra kulturelle til gastronomiske tilbud. Herfra går turen til Marlenheim, der er Route du Vin D'Alsace's officielle startpunkt. 

Turen fortsætter sydpå og I kommer her ind i det kendte Alsace, hvor vinstokkene i snorlige rækker strækker sig så langt øjet rækker, kun afbrudt af små hyggelige byer.

Flere af byerne udmærker sig ved en helt eventyrlig stemning med gamle huse, torve og pladser. Og overalt finder I vinbutikker, der ikke bare sælger vin, men også tilbyder uforpligtende vinsmagninger.

God tur!

Dagsprogram

Danmark - Schwalenberg (405 km/390 km)

Afstand: 405 km fra Flensburg / 390 km fra Puttgarden.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Schwalenberg, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og herfra går det videre stik syd og I kører over Lüneburger Heide, der kunne være et oplagt frokoststop på vejen. I fortsætter mod syd og nede omkring Hannover drejer I fra og kører de sidste ca. 100 km for at komme til Schwalwenberg.

Allerede når I drejer ind i byen ad Alte Torstrasse og rumler hen over de ujævne brosten fortrylles I af de gamle huse og den særlige stemning der omgiver den lille landsby. Fremme ved det store torv holder I til højre og kommer til det hyggelige Hotel Schwalenberger-Malkasten.

Overnatning på Hotel Schwalenberger Malkasten

Schwalenberg - Strasbourg (490 km)

Vejen til Strasbourg går igennem naturparken Vosges du Nord, hvor I kan stoppe ved Château Neuf de Windsteins charmerende gamle slotsruiner. I kan også vælge at gå på opdagelse i byen Haugenaus historiske bygninger og monumenter. Eftermiddagen bør I bruge på at summe rundt i Strasbourgs charmerende gader. Byen er et miks af fransk og tysk indflydelse, middelalder og modernitet.

I finder nemlig både de moderne glasbygninger, der huser Europa-Parlamentet og Menneskerettighedsdomstolen og tysk landsbyidyl blandet med fransk arkitektur. Brug evt. aftenen på at nyde den pulserende stemning på Place du Marché-aux-Cochons-de-Lait eller besøge vinmuseet Cave Historique des Hospices de Strasbourg i den gamle hospitalskælder.

Overnatning i Strasbourg
 

Europas gemte kulturby

Brug denne dag på at udforske alt det, som Strasbourg har at byde på. Midt i denne fantastiske by finder I Grand Île; en ø, der forbindes til resten af byen af 20 charmerende broer. Øen udgør det historiske centrum, er bilfri og intet mindre end billedskønt.

Her finder I også Notre-Dame katedralen, som er et imponerende bygningsværk at opleve tæt på. Spadser langs Berg Piétonne ved kanalen, og få et smukt indblik i byens arkitektur. Sørg for at besøge området Le Petite France, der står nærmest urørt af tiden og bringer tankerne hen på romantiske eventyr. Byen er ligeledes smuk at opleve fra vandvejen, så brug evt. aftenen på en bådtur rundt i kanalen.

Overnatning i Strasbourg
 

Route des Vins D’Alsace: Strasbourg - Marlenheim - Colmar (95 km)

I dag begiver I jer ud på den traditionelle Alsace-vinrute. Området byder på omkring 50 grand cru-vine, smukke landskaber, slotte og charmerende byer, så der vil være oplevelser for alle sanserne. Byen Marlenheim vest for Strasbourg markerer starten på vinruten, og herfra ligger middelalderbyer og vingårde som perler på en snor.

Der er rig mulighed for at finde en personlig favorit lidt væk fra ruten, men I bør besøge de smukke og historiske byer Obernai og Mittelbergheim samt nogle af de lidt mindre byer så som Rosheim og Kintzheim. Sørg selvfølgelig også for at tage jer tid til at smage på de lokale vine på vejen til Colmar.

Brug hele dagen på at køre de ca. 95 km fra Strasbourg til Marlenheim, hvorfra Route du Vin D'Alsace fører jeg gennem herlige vinområder som Molsheim, Obernai, Barr, Dambach-la-Vill, Kintzheim, Bergheim, Ribeauvillé, og Kaysersberg til Colmar.

Overnatning i Colmar.
 

Vinhovedstaden Colmar

Colmar betragter sig selv som Alsaces vinhovedstad, hvilket ikke er så overraskende. Byen kan nemlig bedst beskrives som et fortryllende centrum, hvor alt det bedste fra Alsace smelter sammen. Byen emmer af den specielle og afslappede rytme, der kendetegner området.

Placeret midt i vinmarkerne og fyldt med farverige traditionelle huse, berømte vine og en hyggelig og gæstfri stemning, kan man ikke andet end elske denne ofte oversete franske perle. Byen byder på masser af kulturelle seværdigheder og den gamle bydel, La Petite Venise, er oplagt at spendere nogle timer i for at nyde den lokale vin, gastronomi og smukke arkitektur.

Overnatning i Colmar.

Frankrigs smukkeste byer (20 - 100 km)

Nogle af Frankrigs smukkeste byer ligger gemt i de grønne bakkedale, der omkranser Colmar, så brug dagen på at besøge disse små nærliggende perler. Riquewihr vil bringe jer godt 400 år tilbage i tiden, da byens charmerende centrum med brostensbelagte gader mellem de farverige små huse, slottet og den gamle fæstningsmur får byen til at ligne noget fra et middelaldereventyr.

Også Hunawihr er et absolut must med sin sceniske placering i vinmarkerne og de mange små vinhuse. Hyggelige Kaysersberg, Eguisheim, der bugner af blomster i sommerperioden, Turckheim og Munster bør også opleves.

For selv om I besøgte nogle af byerne på vej fra Strasbourg til Colmar, er flere virkelig et længere besøg værd.

Overnatning i Colmar.

Route du Vin D'Alsace: Colmar - Mulhouse (50-100 km)

Fra Colmar følger i vinruten gennem den smukke by Eguisheim, over Husseren-Les-Chateaux, rouffach og Buebwiller til Mulhouse.

Eguisheim, der nok er en af områdets smukkeste landsbyer, betragtes som vindyrknings fødested i Alsace. Den lille by ligger på en let bjergskråning med 339 ha vinmarker, og netop beliggenheden, den fremragende jordbunf og det exceptionelle mikroklima, og naturligvis vinbøndernes kunnen, har gjort Eguisheim's "Eichberg" og "Pfersigberg" til offcielt betregnede 'Alsace Grand Cru'.

Længe sydpå bliver vinmarkerne stejlere, og omkring Thann og Buebwiller er vinmarkerne så stejle, at høstmaskiner må bindes med tovværk. I Thann kan I besøge museet, der hjælper til forståelse af regionen specielle vin-landskaber og den geologiske diversitet i Alsace' terroir.

Overnatning i Mulhouse

Mulhouse

Brug dagen på oplevelser i den hyggelige by Mulhouse. Byens historiske centrum lokker til afslapning og nydelse, mens flre museer kæmper og de besøgende gunst. Cité de l'Automobile - Collection Schlumpf er særdeles interessant, i hvert fald hvis man er til gamle biler: Bugatti, Peugeot, Renault, Rolls-Royce, Ferrari og mange mange flere. 

En anden spændende oplevelse er Marché du Canal Couvert på Quai de la Cloche nær centrum.  Her sælger ca. 300 handlende frugt og grønt, kød, fisk, beklædning og alverdens andre ting og sager. Vin og lidt andre lækkerier kan man såmænd også købe!

Eftermiddagen kan I evt. bruge på et besøg i Écomusée D'Alsace i Ungersheim, ca. 20 km nord for Mulhouse. Det er det største frilandsmuseum i Frankrig, og viser en Alsace-landsby fra det tidlige 20. århundrede. Museet afspejler livet var på landet i Alsace dengang, med datidens bygninger, håndværk, landbrug, madlavning og traditioner.

Overnatning i Mulhouse

Mulhouse - Göttingen (544 km)

Det er blevet til til at tage afsked med skønne Alsace, med mindre I ønsker at forlænge opholdet med et par dage. I kan også fortsætte ud på nye oplevelser med et af vores mange andre kør-selv-forslag, fx Tyskland's 'Alpenstrasse', hvor den 450 km vidunderlige rute fra Bodensee til Königsee venter jer med imponerende natur.       

Vælger I at vende næsen hjemad, så foreslår vi, at I vælger en lidt anden rute og nogle nye oplevelser. Fra Kaysersberg kører I igen ind i Tyskland ved Offenburg og tager turen mod nord forbi Baden-Baden og det skønne vinområde, videre forbi Heidelberg og Frankfurt op til Kassel, hvor en overnatning venter. 

Overnatning i Göttingen

Göttingen - Danmark (429 km/404 km)

Afstand: 450 km til Flensburg / 455 km til Puttgarden.

I dag er den letteste rute mod Danmark ad motorvejen fra Göttingen via Hannover og Hamburg, og har I lyst at opleve en eller flere af byerne, så arrangerer vi gerne et ophold med en nat eller to for jer.  

Har I ikke lyst at tage hjem endnu, så kan vi foreslå mange andre spændende oplevelser fx turen til de 9 historiske byer i Niedersachsen, der kan køres både nord - syd og i omvendt rækkefølge.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.045 kr.

Prisen inkluderer

 • 9 nætter i dobbeltværelse på 3/4* hoteller
   

Prisen inkluderer ikke

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

1 overnatning i Schwalenberg
2 overnatninger i Strasbourg
3 overnatninger i Colmar
2 overnatninger i Mulhouse
1 overnatning i Göttingen

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Mulhouse til Strasbourg, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f.eks. i Tyskland. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011