Byen Mittelbergheim

Besøg en af de 'smukkeste landsbyer i Frankrig'

Mittelbergheim er beliggende på en kalkstenbakke omgivet af vinmarker, og har været en vinavlerby siden det 17. århundrede. Det er en usædvanlig landsby i Alsace, fordi bygningerne ikke er malet – men har fået deres naturlige lyserød-grå farve af kalkstenene i området. Det er officielt klassificeret som en af de 'smukkeste landsbyer i Frankrig'.

Når du udforsker landsbyen, vil du bemærke den store vinkultur og passionen omkring de drueholdige drikke – faktisk ser det ud til, at omkring hvert fjerde hus er et vinhus, som alle tilbyder vinsmagninger. Forbindelsen mellem vin og Mittelbergheim har eksisteret i århundrede. Du finder for eksempel stadig otte trævinpressere i Mittelbergheim. Blandt dem kan du se en i Cour Dimière, som stammer fra 1739. Den anden finder du i Rue de la Montagne, som stammer fra det 17. århundrede.

Hvis ikke vin, hvad så?

Skal du have en pause fra vinsmagningen, så sørg for at besøge de to kirker i Mittelbergheim. Kirken bygget i rødt sandsten er den katolske kirke og stammer fra slutningen af det 19. århundrede, mens den hvide kirke er den protestantiske kirke og stammer fra det 13. århundrede. I betragtning af at der gik flere århundreder mellem deres konstruktionsdatoer, er det lighederne, der rammer dig mest. Begge er domineret af høje tynde firkantede tårne med tynde spir på toppen.

Andre små interessante træk i Mittelbergheim inkluderer en gammel oliemølle på Rue Principale og en gammel brønd på Rue Principale. Det meste af landsbyens centrum i Mittelbergheim er et resultat af en betydelig genopbygning af mange af de huse, der lå i byen i det 16. århundrede. Når du udforsker gaderne og stræderne i landsbyen, skal du holde ekstra øje med butiksskiltene. Alle er lavet af smedejern, hvilket er meget dekorativt og giver en historisk stemning.

Kort

Vis på kort

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

For mig er det at rejse et kæmpe privilegium. Jeg elsker at udforske, undersøge og opleve unikke steder og kulturer – og mener at det giver nogle uundværlige minder og erfaringer, som man altid vil kunne tænke tilbage på. Jeg har altid været meget interesseret i vores jordklode, naturen og de forskellige mennesker man møder rundt omkring på vores fantastiske planet. Derfor er mit job som rejsespecialist lidt af et drømmejob for mig.

Oplev Alsace - skab din egen historie