Colmar på flaske

Hovedstaden for Alsace-vin

Hvad tænker du, når du hører 'Capitale des vins D’Alsace', som betyder Alsace-vinens hovedstad? Du gætter måske på, at vi taler om charmerende Strasbourg eller måske endda Mulhouse mod syd. I Alsace er det dog kun Colmar, der har denne uofficielle men alligevel respekterede titel. Byens indflydelse og ekspertise inden for vin er verdensberømt. Med sine mange frugtbare vinmarker, verdenskendte vinproducenter og alsaciske vinbegivenheder og festivaler, er det ikke underligt, at Colmar betragtes som hovedstaden for Alsace-vin.

Colmar har en lang historie med vinproduktion og eksport. Siden middelalderen har byen sendt sine berømte hvide vine fra Horbourg-Wihr-porten til andre byer i hele Europa og har vundet popularitet og prestige undervejs. Colmar ligger også på den alsaciske vinrute, "Route des Vins D’Alsace", som er den ældste vinrute i Frankrig. Tusindvis af vinelskere, turister og besøgende følger vinruten hvert år, og stopper gerne i Colmar, for at smage på de ekstra specielle sorter produceret omkring byen.

Men hvorfor er druer som dyrkes i Colmar ekstra specielle? Svaret er klimaet! Colmar har et særligt tørt og solrigt klima. Med en årlig nedbørsmængde på kun 60 centimeter, er det et af de tørreste steder i hele Frankrig, og det er derfor perfekt til dyrkning af de specielle Alsace-vindruer. Når det kommer til vine fra Alsace, så skal du forvente at få serveret en hvidvin. 91 procent af de mere end 150 millioner flasker, der produceres årligt i regionen, er netop hvidvin. Og du vil aldrig være forvirret over, om en flaske kommer fra Alsace eller ej: AOC-regler kræver, at Alsace-vine tappes på de særligt tilspidsede flasker – 'flûtes D’Alsace'.,

Kort

Vis på kort

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.