Vinruten i Alsace

En frodig have og eksklusiv vinregion

Smukke og pittoreske småbyer, gastronomi i særklasse, oste og naturligvis masser af vin - ikke mindst omkring 50 grand cru-vine! Ja, vinruten i Alsace er ganske enkelt en sanselig rejse gennem en frodig have af snorlige vinranker, farvestrålende blomsterdekorationer og dybgrønne bakkedale. Her er både vin og natur helt uovertruffen. Den 170 km lange vinrute, der strækker sig fra Marlenheim vest for den oversete storby Strasbourg til byen Thann i syd, byder på et herligt miks af tysk middelalderidyl og fransk skønhed - ikke mindst i de mange charmerende småbyer, som Eguisheim, Ribeauvillé og Colmar.

Inspiration

Middelalderperlen Eguisheim

Pastelfarvede bindingsværkshuse, brostensbelagte gader og middelalderlige bymure - Eguisheim er en af vinrutens mange små perler. Vinmarkerne støder direkte op til byens mure, og I får derfor mulighed for at smage på mange af de lokale vine direkte hos producenterne. Byens små, gamle gader, der danner to cirkler omkring bymidten, er naturligvis også domineret af vinrutens mange vinproducenter, der i sine små hyggelige butikker tilbyder vandreture i de omkringliggende vinmarker.

Ribeuvillé – den ældste middelalderby I Alsace

Halvejs mellem Strasbourg og Mulhouse finder I Ribeuvillé - en by, der byder på bindingsværksidyl i særklasse, men som særligt er berømt for sit dynamiske kulturliv med alt fra middelaldermarkeder til vinmesser. Byens maleriske gader huser bindingsværkshuse fra det 15. århundrede, der i foråret er flot dekoreret med blomster, og de smukke renæssance-pladser er udsmykket med skønne fontæner. Også i baglandet og de omkringliggende bakker mærkes historiens vingesus. Her dominerer 3 majestætiske slotsruiner, der stolt knejser på bakketoppe og garanterer jer en smuk udsigt over byen.

Colmar - den mest "alsaciske" by I Alsace

Den mest berømte by på Vinruten er Colmar, der på grund af sine charmerende små kanaler, også bliver kaldt ”Lille Venedig”. Byen er ganske enkelt enestående med sine rige kulturarv, der byder på maleriske bindingsværkshuse og en over 1.000 år gammel historie. Tag på en rejse i fransk/tysk historie i byens både gotiske bygninger og renæssancehuse.


"Som i alle byer på vinruten, er vin og vinproduktion et herligt og uundgåeligt tema - i Colmar må I ikke gå glip af Coq au Riesling (hane tilberedt med Riesling), krydderkage og osten Münster"

- Mogens Christensen, Europa-specialist og produktchef i Lyngby


 

Kort

Vis på kort

Oplev Alsace