Grenoble - byen ved foden af Alperne

Napoleons indtog

Om aftenen d. 7. marts 1815 ankom Napoleon efter en lang dags rejse gennem La Mure og Laffrey til Grenoble. Da tropperne ankom til Bonne-porten, som var indgangen til byen, var den blevet lukket, men da hæren i Grenoble efterhånden kun bestod af få mænd og soldater, var det ikke svært at få porten åbnet. Indbyggerne i Grenoble var glade for at se Napoleon, hvilket kun gjorde indtoget nemmere. For Napoleon blev Grenoble byen, hvor han for alvor genvandt folkets tillid, hvilket han udtrykte med ordene: ”Indtil Grenoble var jeg en eventyrer, i Grenoble blev jeg en prins.”

nyd udsigten til Alperne

Grenoble er i dag kendt for sit universitet og for at være centrum for kunst og historie i alperne. Byen er med over 100.000 indbyggere den største by i departementet Isère og er opdelt af floden Isère, som løber sammen med Drac. Byen er omringet af sneklædte Alper, og I kan her besøge Musée de l'Ancien Évêché, som er et museum dedikeret til bl.a. Isére-arven. Musée de Grenoble byder på en samling af moderne kunst fra bl.a. Pablo Picasso og Henri Matisse og er bestemt et besøg værd.

I det hyggelige, gamle centrum kan I spise på nogle af byens historiske caféer, og I bør også give jer selv tid til også at gå en tur langs floden og over de små broer som krydser den. I kan også sejle en tur med Bastille, de små gondoler, som tager jer til toppen af byen hvor Fort de la Bastille ligger. Herfra får I en flot udsigt ud over hele byen.

Kort

Vis på kort