Provence og baglandet for livsnydere

9 dages kør-selv-forslag i provence og Rhônedalen

Et kunstnerisk landskab med bølgende lilla lavendler og strålende gule solsikkemarker, okkerfarvede bjerglandsbyer og grønne vinmarker danner rammen om denne ni-dages rejse i det sydlige Frankrig. Med en duft af Herbes de Provence og en smag af Châteauneuf du Pape og fransk gourmet vil alle sanser blive forkælet på jeres kør-selv tur. Ruten går fra Nice, hvor I følger Napoleons rute gennem Alperne, til Grenoble, og herfra gennem Rhônedalen tager I turen sydpå til Provence.

Dette kør-selv-forslag er baseret på, at I flyver til Nice og lejer bil, men I kan naturligvis også vælge at køre de ca. 1.600 km hver vej i egen bil. Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Frankrigs velsmagende landskab.

Fra 13.388 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 8 nætter samt 9 dages billeje

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
930 km

Klimapåvirkning:
1.330 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Velkommen

Turen nordpå fra Nice langs Route Napoleon til Grenoble og sydpå langs Rhône-floden byder på mange spændende oplevelser, smuk natur, gode vine og mange hyggelige større og mindre  byer. Afstandene er ikke store, og I har tid til at fordybe jer og nyde de gode sider af livet undervejs. 

For at kunne opleve så meget af områdets forskellighed som muligt har vi valgt 8 overnatninger, men I kan naturligvis selv vælge til eller fra, som I ønsker det. 

God tur!

Dagsprogram

Ankomst Nice - Saint Paul de Vence (14 km)

Velkommen til vidunderlige Nice, den Franske Rivieras pulserende hjerte. Trods de mange turister har byen formået at beholde noget af sin franske landsbycharme i de snørklede gader i den gamle bydel, Vieux Nice. Ud over at have en velbesøgt stenstrand og en berømt strandpromenade, så byder byen også på lækker shopping og de berømte kunstmuseer Matisse og Chagall. Kom i kejserlig stemning med et besøg på skakbrætslignende Place Massena, det fornemme Palais Lascarius eller i romantiske Parc de la Colline du Château, hvor I kan nyde det panoramiske vue over Rivieraen. 

Dagen slutter i kunstnerbyen Saint Paul de Vence, der er en perle af en by og et must for enhver kunstelsker og elskere af franske middelalderbyer. Byen ligger idyllisk på en lille bjergknold, omgivet af de gamle bymure med en herlig udsigt over landskabet. Der er let at forstå, at kunstmalere som Matisse, Chagall m.fl. blev tiltrukket af byens charme. Gå en tur gennem byen dels i kunstnernes fodspor dels med øje for byens øvrige skønne detaljer som det smukke, glaserede tegltag på Chapelle des Pénitents Blancs (de hvide angrendes kapel), de mange brønde og ikke mindst de pittoreske gyder med masser af småbutikker og restauranter.

Overnatning på Le Saint Paul i Saint Paul de Vance.

Saint Paul de Vence - Moustiers Sainte Marie (128 km)

Den videre rejse går et kort stykke langs den Franske Rivieras underskønne kyst flankeret af det glitrende azurblå hav. Her kan I besøge maleriske kystbyer som Antibes, der med sine smalle brostensbelagte gader og historiske huse er en yderst fotogen oplevelse. Golfe-Juan, hvor Napoleon i sin tid gik i land, er i dag en charmerende badeby, hvor I kan tage en svalende svømmetur, inden I skal videre op i bjergene.

Herfra følger I stort set den rute, som Napoleon tog efter landgangen efter sit eksil på Elba, og fortsætter til Cannes, jetsetternes legeplads. Her kan I fx opleve Rue Bivouac Napoléon og kirken Égilse Notre-Dame de Bon Voyage, der er blevet rejst til ære for kejserens færd.

Fortsæt i kejserens fodspor til Mougins’ krogede, blomsterprydede gader og Mouans Sartoux, hvor den gamle borg fra det 16. århundrede og de lokale kunsthåndværkeres skønne tingeltangel venter. Når I ankommer til byen Grasse hen ad eftermiddagen, bliver I nok ikke mødt af den samme hyldest af lokalbefolkningen, der tilfaldt Napoleon, men derimod af summende travlhed. I dag er Grasse nemlig kendt for sin eksklusiv parfume lavet på den sjældne Rose Centifolia, hvis duft lokker jer til byens parfumemuseum.

Det sidste stykke af dagens tur går gennem den mageløse Gorges du Verdon, Frankrigs svar på Grand Canyon. Her har den smaragdgrønne flod igennem århundrede har skåret sig ned i bjerget og skabt et fantastisk landskab.

Overnatning på La Bastide de Moustiers i Moustiers Sainte Marie

Moustiers Sainte Marie - Grenoble (236 km)

I dag begiver I jer afsted på den for Napoleon mest dramatiske, strækning på hans vej til magten.

Start dagen med et besøg i Digne les Bain lavendelens hovedstad, med de helbredende kilder, der har gjort byen attraktiv siden det antikke Rom. Her kan I slentre ned ad Rue Mère de Dieu, der ikke har forandret sig meget siden Napoleon gik igennem samme gade, til Hôtel de Petit Paris, hvor mindepladen bevidner kejserens gennemrejse.

I Malijai bliver I modtaget af skiltet ”Napoleon gjorde holdt her, så hvorfor gør du ikke også?”, hvor I kan opleve det elegante rosa slot, som Napoleon overnattede på. Byen Sisteron, hvor Napoleon også i sin tid blev mødt af venligsindede borgere, er én af det øvre Provences gemte perler. Det imponerende fæstningsværk og kastel, der dominerer den gamle bydel, bringer jer tilbage til en romantiseret fortid.

Gør et stop i Gap, der med en beliggenhed mellem Durance floden, Dévoluy bjerge og Lac de Serre-Poncon ligger omgivet af smuk og varieret natur.

Fortsæt forbi Le Mure til Laffrey, hvor Napoleon blev mødt af kongelige tropper, der dog hurtigt og uden kamp tilsluttede sig hans hær med et entusiastisk ”Vive l’Empereur” (Længe leve kejseren). I byen Vizille, kaldet den franske revolutions vugge, hersker en noget forfalden charme, men det historisk vigtige slot står stadig rankt og stolt. Ud over at være en smuk oplevelse, kan I også dykke ned i udstillingen om den franske revolution i slottets korridorer.

Den 7. marts ankom Napoleon og hans følge til Alpernes hovedstad Grenoble efter at have tilbagelagt de 324 km igennem blæsende bjergpas, dybe dale og dramatiske alpetoppe på blot seks dage. Denne eftermiddag modtager Grenoble også jer med sin alpine charme og masser af skønne seværdigheder. Her kan I nyde livet og slappe af med et glas frisk alpevin oven på en skøn rejse ad Napoleonsruten.

Overnatning på Château et Spa de la Commanderie i Grenoble

Grenoble - Valence (103 km)

På ud af Grenoble følger i dalen, som Isere har lavet gennem det store bjergmassiv - Massif de Chartreuse - inden I kommer ud over det flade stykke mod Valence. På vejen gennem bjergmassivet passerer I gennem det beskyttede naturområde Parc naturel regionál du Vercors, hvor I har en mulighed for at lave en afstikker og nyde den forunderlige natur.

Overnatning på Maison Chabran i Valence

Valence

Byen Valence er en smuk oplevelse, og ikke mindst det perfekte sted for vinelskere og chokoladeentusiaster. Gå på opdagelse i den charmerende gamle bydel, det arkæologiske museum og domkirken. Det imponerende vandsystem, Canaux, der består af 40 km kanaler, som løber på kryds og tværs af byen, er en idyllisk oplevelse og kan f.eks. opleves på cykel. Byens varetegn, musikpavillonen Kiosque Peynet, emmer af fransk romantik, ligesom den bemærkelsesværdige have Jouvet-parken gør oplevelsen i Valence fuldendt. Til den søde tand kan I få en af de populære Suisse-kager eller måske de håndlavede chokolader med kastanjepuré. I Valence er historie og velsmag smeltet sammen i en skøn forening.

Overnatning på Maison Chabran i Valence (Les Collectioneurs) mangler

Valence til Avignon: Côtes du Rhône (128 km)

Jeres rejse i dag går igennem et farverigt landskab af lavendelmarker, vinranker og skønne horisonter. I kan opleve smukke Mirmande, inden I kommer til Montélimar, der er kendt for sin nougat. Men også den pittoreske middelalderby La Garde-Adhémar kan være et hyggeligt stop. Hvis I har lyst til en længere tur, så besøg de maleriske bjergbyer som Vinsobres i naturområdet ved Nyons.

Kør langs vinruten fra Valréas over berømte vinbyer som Rasteau, Gigondas, Vacqueyras og Beaumes-de-Venise, der indbyder til sanselig pauser med Côtes du Rhône vin. I Orange bugner det med amfiteatre, charmerende pladser og en triumfbue og selvfølgelig bør jeres rejse gå til Châteauneuf-du-Pape; en afsindig charmerende vinby, der lægger navn til den verdensberømte vin. På den højre side af Rhône-floden finder I Côtes du Rhône Villages med en palette af forskellige vine fra de mange vinbyer. Og her finder I også Lirac og ikke mindst Tavel, der kun fås som rosé, men i tusinde nuancer af pink.

I kan også vælge at spenderer dagen i van Goghs fodspor og se nogle af hans mest berømte motiver fra Saint-Paul de Mausole og Arles. I kan krydre turen med et stop i Les Baux-de-Provence, der er kendt for sin olivenolie og historiske centrum. Et område der også er værd af besøge er Ventoux med det skaldede bjerg, kendt fra Tour de France. Området ved bjerget er udlagt som beskyttet "Biosfære" af UNESCO. For foden af bjerget produceres fremragende vine. Lidt sydøst for Ventoux ligger Luberon, et af Rhône-dalens sydligst vindistrikter, hvor der bl.a. fremstilles nogle lækre hvidvine med en elegant friskhed, primært af druen Vermentino.

Overnatning på Entre Vigne et Garrigue i Avignon

Avignon

Byen Avignon var i middelalderen centrum for politiske og religiøse intriger, da hele ni paver har haft hovedsæde i det imponerende pavepalads, Palais des Papes, der stadig troner over byen. Sammen med den berømte bro Saint Bénezet, der i dag stopper halvvejs ude i Rhône-floden og basilikaen Notre-Dame des Doms, er der nok at gå på opdagelse i.

En dag i Avignon betyder også forkælelse af de øvrige sanser, for her er rig mulighed for at dykke ned i vinkældre med Côtes du Rhône-vin, opleve lækker gastronomi og hyggelige markeder eller måske besøge byens chocolatier. Hvis I har lyst til en lille tur ud af byen, er den storslåede romerske akvæduktbro Pont du Gard et smukt og imponerende besøg (Pont du Gard retur ca. 60 km).

Overnatning på Entre Vigne et Garrigue i Avignon

Avignon - Aix en Provence (134 km)

Der er mange smukke ture fra Avignon ud i det provencalske landskab i retning af Aix en Provence. Oplev fx de pittoreske landsbyer i nationalparken Luberon, der er blandt de smukkeste i Frankrig. Elegant strøet ud over parkens dramatiske landskab og lilla lavendelmarker ligger Oppède-le-Vieux, Roussillon og Gordes, hvis idylliske scene forfører de fleste. På vejen dertil kan I besøge Lavendelmuseet eller køre til den frodige dal Durance med et væld af frugtplantager.

Dagens endemål er Aix-en-Provence, der måske er indbegrebet af Provence. Her finder I hyggelige pladser og torve med små restauranter og caféer, et væld af rislende springvand og utallige små krogede gade.  Her kan I  gå en runde i Cézannes fodspor og sluttet på Granat-museet, hvor der hænger flere værker af Cézanne. Nyd også en tur op ad hovedgaden Cours Mirabeau med dens mange butikker og restauranter.

Overnatning på Hôtel Cézanne i Aix-en-Provence

Aix en Provence - Nice (184 km)

Den hurtigste tur retur til Nice er klart motorvejen A8, der går gennem det smukke landskab over Fréjus og til Cannes, hvor der er god grund til en afstikker.

På en hyggelig spadseretur gennem de snævre gade kan I se, hvad Cannes har at byde på. I markedshallen Forville bugner boderne af lækre råvarer som frisk frugt, grønsager, blomster m.m. og I kan smage oliven, tapanade og naturligvis ost. Vil I smage det mere mondæne Cannes må I en tur hen af byens eksklusive Boulevard la Croisette med palmer, fornemme hoteller og lækre butikker på den ene side og Middelhavet og havnen med imponerede store yachter på den anden . Her finder I også Palais de Festival, hvor den årlige filfestval afholdes og de allerstørste stjerne har sat deres håndaftryk i fortovet.

Vejen videre mod Nice kan I tage via Antibes, men vær bevidst om at turen på kystvejen kan tage meget længere tid end beregnet.

Vel retur i Nice lufthavn afleverer I jeres udlejningsbil inden i tager flyet mod Danmark - eller vælger at tage et par dage i Nice når lejligheden byder sig.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 13.388 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Nice retur
 • 8 nætter i på unikke hoteller
 • 9 dages billeje gruppe A fra Nice til Nice
   

Prisen Inkluderer ikke

 • Afbestillings- og rejseforsikring

 

Om rejsen

OBS: Sælges også uden flybillet & billeje

1 overnatning i Saint Paul de Vence
1 overnatning i Moustiers Sainte Marie
1 overnatning i Grenoble
2 overnatninger i Valence
2 overnatninger i Avignon
1 overnatning Aix en Provence

 

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Avignon til Lyon, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011