Middelalderborgen Haut-Koenigsbourg

Blandt borgfruer og stolte riddere

I Alsace kan I opleve middelalderen på nærmeste hold. I det øjeblik I passerer porten til middelalderborgen Haut-Koenigsbourg, træder I ind i en forunderlig verden af rustninger, vindeltrapper, våben og spiraltårne. Det er en rigtig sjov oplevelse for både små og store at udforske den store borg, der tidligere var hjem for både borgfruer og stolte riddere. Fra Haut-Koenigsburg, der ligger majestætisk isoleret på en bjergtop i ca. 800 meters højde, har I en fantastisk panoramaudsigt over Alsace-dalen, Vogeser-bjergene og i klart vejr kan I se helt til Alperne.

Haut-Koenigsbourgs strategiske position betyder, at slottet har været vidne til europæiske konflikter, der har involveret lokale herrer, konger og kejsere som Hohenstauferne, Habsburgerne og Hohenzollerne. Den nuværende fæstning er blevet genopbygget på ruinerne af et middelalderligt slot, som blev ødelagt i 1462. Slottet blev genopbygget i samme århundrede og blev ødelagt igen af den svenske hær. I 1865 kom byen Sélestat i besiddelse af ruinerne, hvorefter den blev fuldstændig renoveret af den tyske kejser William II. Det restaurerede slot blev indviet i 1908. 10 år senere blev det fransk.

Borgen Haut-Koenigsbourg blev anerkendt som et historisk monument i 1993 og er i dag et af de mest populære og besøgte slotte i Frankrig. Slottet ligger 26 kilometer nord for Colmar, 55 kilometer syd for Strasbourg og 12 kilometer vest for Sélestat.

Kort

Vis på kort