Kanalbyen Colmar

Besøg juvelen af Alsace

Når vi tænker på Europa i middelalderen, er nogle af de første ting, vi kommer til at tænke på, ofte nogle af de mange historier om folkehelte, de utallige romantiske billeder af modige riddere, legenderne om konger og dronningers fremgang og blodige fald, imponerende slotte og borge, heksejagte og henrettelser og selvfølgelig de charmerende europæiske middelalderbyer – hvoraf mange er velbevarede og giver et indblik i livet for de mennesker, der boede i byerne hundreder år tidligere. Byen Colmar er et fantastisk eksempel på netop sådan en by.

Lille Venedig i Alsace

Den charmerende by Colmar ligger midt imellem de vingårdsdækkede bakker i de sydlige Vogeser-bjerge. Beliggende på Alsace-vinruten, et stenkast fra Tysklands grænse udråbte den maleriske gamle by sig selv som ”Capitale des vins D’Alsace” (Alsace-vinens hovedstad). Bortset fra den overdådige Alsace-vin er Colmar også kendt for sin flotte gamle bydel. Byen er gennemskåret af kanaler og rummer en fængslende bylabyrint flankeret af traditionelle bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Colmar kaldes igså også "Lille Venedig i Alsace". Langs kanalerne står de flotte bindingsværkshuse, som afspejler en enestående blanding af germansk og fransk arkitektur. Måske er det mest berømte bindingsværkshus Adolf-huset, som blev opført i første halvdel af det 13. århundrede, og som menes at være det ældste i byen.

Også det groteske Maison des Têtes (House of Heads) er et arkitektonisk vidunde  og et "must-see” for de, som er intersseret i tysk renæssancestil. Navnet på den tre etager høje bygning stammer fra de 106 hoveder eller groteske masker, som pryder facaden. 

 

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort