Landsbyen Vallon-Pont-d'Arc

Byen ved buen

Vallon-Pont-d'Arc er en lille landsby, der ligger fredeligt ved en flodbred et par timer fra Avignon og Orange. Selv byen har en beskeden størrelse, er den livlig med mange restauranter og cafeer med terrasser, hvor du kan nyde et stille glas vin. Fortiden fornemmer du stadig i gaderne rundt om Château de Vallon-Pont-d'Arc fra 1600-tallet, der i dag stadig tjener som rådhus, men det er især de mange markeder, hvor du kan købe egnens friske frugt og grønt, der giver byen sin charme. Og så ligger den i perfekt kajak-afstand til et af Frankrigs smukkeste naturfænomener, den naturskabte bue Pont d'Arc.

Oplev naturskatten Pont d'Arc

Vallon Pont d'Arc kaldes også porten til Provence og her bruser Ardèche-floden forbi på sit videre løb mod Middelhavet. Den lille by ligger også ganske tæt på den kendte Pont d'Arc, en naturskabt bue skåret af Ardèche-floden, der er mere end 60 meter høj og 30 meter bred. Denne naturlige port opleves særligt godt fra vandsiden, og derfor er byen blevet et yndet udgangspunkt for kano- og kajakture rundt i det smukke landskab.

Ardèche-kløften lokker med dramatiske landskaber

Men den imponerende bue, der er kendt som en af Frankrigs skønneste naturoplevelser, er dog ikke det eneste, der lokker folk til. Grotter og historiske monumenter, der beretter om 50.000 års menneskelig aktivitet og det dramatiske landskab, der udfolder sig i Ardèche-kløften, Gorges de l'Ardèche, hvor floden har furret kalkstensklipperne igennem årtusinder, fortjener at blive udforsket, når du besøger Vallon-Pont-d'Arc.

Kort

Vis på kort