Landsbyer i Luberon

Frankrigs smukkeste byer

Start lejebilen og kør mod landsbyerne i Naturparken Luberon, der er blandt de smukkeste i Frankrig. Elegant strøet ud over parkens dramatiske landskab ligger maleriske bjergbyer som Oppède-le-Vieux, Ménerbes og Gordes, hvis idylliske scene forfører de fleste. Besøg også Lavendelmuseet, hvor I kan se hvordan man høster lavendler og producerer fx lavendelolie eller kør til den nordlige del af Luberon og den frodige dal Durance med et væld af frugtplantager.

Hvis I er interesseret i at smage på lokale produkter har nationalparken et stort udvalg lige fra lækre vine til honning, olivenolie, trøfler og syltet frugt.

Byen på toppen af Vaucluse

Gordes har en helt fantastisk beliggenhed på toppen af Vaucluseplateauet med udsigt over Luberon-dalen, der har status af regional naturpark. Landsbyen figurerer på listen over de smukkeste landsbyer i Frankrig, og er vel nok en af de mest populære bjerglandsbyer i Frankrig med masser af mondæne restauranter og butikker i de snævre gader. Kirken St. Firmin og slottet Château de Gordes, der er bygget i 1500-tallet, er helt bestemt et besøg værd.

Kort

Vis på kort