Latinerkvarteret i Paris

Indbegrebet af byernes by

Ja, mange rejser ligefrem til Paris med de levende billeder af det hyggelige og livlige Latinerkvarter på den indre nethinde. Og Latinerkvarteret skuffer ikke. Det er bare at kaste sig ud i kvarteret og gennemtrave de mange hyggelige gader og stræder, der vrimler med caféer, forretninger og restauranter og liv. Her får du et par af vores tips til din tur i Latinerkvarteret.

Michelin-stjerner til halv pris i Latinerkvarteret

Hvis du gerne vil prøve opleve fransk kogekunst på højt niveau i Paris uden at udsulte feriebudgettet, kommer tricket her: Spis frokost på en af de anerkendte Michelin-restauranter.

Kvaliteten af såvel råvarer som anretning er ligeså høj, som om aftenen, men prisniveauet er næsten det halve. Et sådant måltid i Latinerkvarteret i Paris er intet mindre end en oplevelse. Bemærk, at du disse steder i Paris får en lidt bedre betjening, og dermed oplevelse, hvis du møder afslappet velklædt. Om aftenen kan du så spare lidt og fx tage en lækker sandwich, som fås overalt, med ned til Seinen.

Filosofér over livet ved Sorbonne Universitet

I Latinerkvarteret finder du også Sorbonne Universitetet, der stammer tilbage fra Middelalderen og i nyere tid var skueplads for studenteroprøret i Paris i 1968. Her har store filosoffer som René Descartes, Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir holdt til.Caféterrassen foran universitetet er i øvrigt et oplagt sted at slå sig ned, hvis du selv får lyst til at filosofere lidt over livet over en drink eller en café au lait.

Kort

Vis på kort