Latinerkvarteret i Paris

Indbegrebet af byernes by

Ja, mange rejser ligefrem til Paris med de levende billeder af det hyggelige og livlige Latinerkvarter på den indre nethinde. Og Latinerkvarteret skuffer kun de færreste. Det er bare at kaste sig ud i kvarteret og gennemtrave de mange hyggelige gader og stræder, der vrimler med caféer, forretninger og restauranter. Rue Mouffetard er altid et hit. Prøv en af restauranterne eller find din frokost på det friske fødevaremarked i den nedre del af gaden.

I Latinerkvarteret finder du også Sorbonne Universitetet, der stammer tilbage fra Middelalderen og i nyere tid var skueplads for studenteroprøret i Paris i 1968. Her har store filosoffer som René Descartes, Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir holdt til. Caféterrassen foran universitetet er i øvrigt et oplagt sted at slå sig ned, hvis du selv får lyst til at filosofere lidt over livet over en drink eller en café au lait.

Inspiration

Mad for enhver smag i Latinerkvarteret

Latinerkvarteret omkring Notre-Dame er et af de bedste områder at spise i Paris, da udvalget af spisesteder er enormt, og her er der noget for enhver smag og pengepung. En af Paris' fineste, dyreste og mest berømte restauranter, Tour d'Argent på Quai de la Tournelle ligger her i Latinerkvarteret med udsigt over Seinen. Her kommer du ikke længere end til dørmanden, hvis du ikke har reserveret.

Nemmere at få bord i Latinerkvarteret. Anderledes forholder det sig i de små gader inde bagved Notre-Dame i Latinerkvarteret, hvor dørmændene står på gaden og charmer sig ind på folk for at få dem til at kigge indenfor. Her kan du spise billigt, og i denne del af Latinerkvarteret er tjeneren vant til turister og kan som regel tale andet end fransk.

Og når du har fået forkælet smagsløgene, kan du jo passende fortsætte din opdagelsesfærd rundt i Latinerkvarteret og Notre-Dame. 

Michelin-stjerner til halv pris i Latinerkvarteret

Hvis du gerne vil prøve opleve fransk kogekunst på højt niveau i Paris uden at udsulte feriebudgettet, kommer tricket her: Spis frokost på en af de anerkendte Michelin-restauranter.

Kvaliteten af såvel råvarer som anretning er ligeså høj, som om aftenen, men prisniveauet er næsten det halve. Et sådant måltid i Latinerkvarteret i Paris er intet mindre end en oplevelse. Bemærk, at du disse steder i Paris får en lidt bedre betjening, og dermed oplevelse, hvis du møder afslappet velklædt. Om aftenen kan du så spare lidt og fx tage en lækker sandwich, som fås overalt, med ned til Seinen.

Kort

Vis på kort

Oplev Paris - skab din egen historie