Rejser til Paris

Byernes by Paris

 

Paris er en fantastisk by året rundt. Tag en slentretur langs med Seinen eller oplev romantiske Montmartre med caféer og cabaret. Husk også fantastiske museer som Musée d’Orsay og Louvre. Den romantiske hovedstad inviterer også på skønne sightseeing-ture til Eiffeltårnet, Sacré Coeur og Triumfbuen for blot at nævne enkelte af de steder, som du bør se i den franske hovedstad.

Er du til fortovscaféer og storbyshopping, er Paris afgjort et besøg værd. De hyggelige caféer oser af parisisk stemning, og duften af den stærke espresso fylder dine sanser i takt med, at du inspireres af de helt store designermærker som: Gaultier, Hermès og Yves Saint Laurent.

Se filmen
Se video om Paris
Rejser til Paris

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Seværdigheder i Paris

Louvre muséet inviterer dig ind i kunstens hellige haller

Hvis du rejser til Paris som kunstelsker, bør du lægge vejen forbi det mægtige Louvre museum, hvor du hurtigt tilbringer en hel dag med at beundre de mange fænomenale kunstskatte. Har du kun en eftermiddag til dit besøg, så udvælg hvilke udstillinger, du vil satse på, og gem de øvrige til næste gang du rejser til Paris.

På Louvre finder du bl.a. malerisamlingen med Leonardo da Vincis Mona Lisa og de store skulptursamlinger med de antikke græske statuer Venus fra Milo og Nike fra Samothrake.

Louvre er på alle måder en af de største attraktioner i Paris. Og selve museumsbygningen har en rig historie, der rækker tilbage til Middelalderen og frem til i dag. Det er en oplevelse i sig selv bare at gå rundt om Louvre museet og betragte det udefra. Den smukke glaspyramide over billetsalget er i øvrigt designet af den amerikanske arkitekt I.M. Pei.

For mange er Latinerkvarteret indbegrebet af en ferie i Paris

Ja, mange rejser ligefrem til Byernes By med de levende billeder af det hyggelige og livlige Latinerkvarter på den indre nethinde.

Og Latinerkvarteret skuffer kun de færreste. Det er bare at kaste sig ud i kvarteret og gennemtrave de mange hyggelige gader og stræder, der vrimler med caféer, forretninger og restauranter.

Rue Muffetard er fx altid et hit. Prøv en af restauranterne eller find din frokost på det friske fødevaremarked i den nedre del af gaden.

I Latinerkvarteret finder du også Sorbonne Universitetet, der stammer tilbage fra Middelalderen og i nyere tid var skueplads for studenteroprøret i Paris i 1968. Her har store filosoffer som René Descartes, Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir holdt til.

Caféterrassen foran universitet er i øvrigt et oplagt sted at slå sig ned, hvis du selv får lyst til at filosofere lidt over livet over en drink eller en café au lait på din weekendtur til Paris.

Se Paris i fugleperspektiv fra toppen af Eiffeltårnet

Udsigten fra Eiffeltårnet i Paris kan ikke beskrives, den skal opleves! Heroppe fra tårnets top i små 300 meters højde har du hele Paris for dine fødder.

I horisonten får du øje på klassiske pejlemærker som triumfbuerne, Sacre Coeur, Seinen, Tour Montparnasse og Boulogneskoven. Paris er en kæmpe by og fra dit fugleperspektiv i toppen af Eiffeltårnet er det skægt at studere, hvordan boulevarderne forgrener sig som store blodårer i byen.

Eiffeltårnet blev opført af 10.000 tons jern til Verdensudstillingen i 1889. I dag er det svært at forstå, at tårnet dengang var særdeles upopulært blandt indbyggerne i Paris, der ligefrem døbte det ”jernaspargesen”. Eiffeltårnet var tæt på at blive revet ned i 1909, men fik lov at stå, hvilket fortsat glæder alle, der rejser til Paris i dag.

Pompidou centret i Paris

Siden det moderne kunstmuseum og kulturcenter åbnede i 1977 har Pompidou centret været en vigtig del af den kulturelle puls i Paris. Og den permanente kunstsamling og de skiftende kunstudstillinger bliver ved med at tiltrække sig opmærksomhed, også internationalt.

Centrets arkitektur er særpræget. Du vil sikkert enten elske eller hade det på din rejse til Paris. Farven på de rør, der løber uden på bygningen, markerer fx det enkelte rørs funktion. Udluftningsrørene er blå, rulletrapperne er røde osv. Du finder også en fin udsigt over byen på toppen af Pompidou centret, som helt sikkert er et besøg værd, når du rejser til Paris.

Pladsen foran Pompidou centret er i øvrigt et populært sted at hænge ud for lokale og turister på ferie i Paris. Så sæt dig her med din frokost og betragt de mange turister, skatere og gøglere af alle slags.

Montmartre og Sacré Coeur

Den hvide kuppel på Sacré Coeur er synlig fra det meste af Paris, da kirken er bygget på byens højeste punkt, der ligger 100 m over Seinen. Indvielsen af Sacré Coeur fandt sted i 1919 og der er blevet bedt uafbrudt i kirken lige siden.

Kirken er mest kendt for sine mosaikker og glasmalerier samt for den fænomenale udsigt fra terrassen foran kirken. Bestig de mange trapper op til Sacré Coeur, inden du starter din rundtur i de hyggelige, smalle gader på Montmartre, der er endnu en topattraktion for alle på rejse til Paris.

Herefter kan du overveje, om du har lyst til at opleve en anden Montmartre-klassiker, nemlig kabareten på det legendariske Moulin Rouge.

 

Sejlture på Seinen gennem centrum af Paris

Intet er mere romantisk end en sejltur på Seinen, hvor kajerne, bylivet og mange af de store attraktioner i Paris stille glider forbi dine øjne. Du kan fx hoppe på en båd ved Notre Dame eller Eiffeltårnet og så ellers bare lade dig føre af sted. De fleste sejlture varer ca. en time, men tjek selv programmet.

En sejltur på Seinen om aftenen er noget helt særligt, når byens lys genspejler sig i vandet. Husk gerne en varm trøje – der blæser til tider en kølig vind på Seinen i Paris. Kommer du forbi Pont de Grenelle, så hold øje med den mini-kopi af Frihedsgudinden, der står på en lille ø i Seinen.

 

Shopping på din rejse til Paris

Trendy modetøj, antikviteter, bøger, kosmetik og plakater. Når du rejser til Paris har du alle muligheder for at shoppe igennem. Du kan fx gøre et fund på et af de lokale markeder eller besøge et af de mange stormagasiner i Paris.

Printemps Haussmann er et traditionsrigt stormagasin, der dig tilbyder en overflod af skønhedsartikler og accessories i Paris. Alt i kosmetik. Tati er mere for dig, der er ligeglad med mærkevarerne og vil shoppe masser af tøj og sko til billige penge på din rejse til i Paris. Meget billige penge!

Galeries Lafayettes er måske det mest berømte og spektakulære stormagasin i Paris. Her træder du ind i en verden af designertøj fra fx Armani, Chanel og John Galliano. En ting er sikkert: Rejser du til Paris for at shoppe, så vender du aldrig tomhændet hjem.

 

Seværdigheder i Paris omegn

Holder du ferie i Paris og har et par ekstra dage til rådighed, så har du flere spændende seværdigheder i verdensklasse at vælge mellem.

  • Versailles-slottet
  • Disneyland® Paris
  • Byen Fontainebleau

Kontakt