Lyons la Forêt - en landsby med et forsvundet château

En landsby midt i historien

Lyons la Fôret ligger tæt på Rouen og har været tæt knyttet til og været en del af Normandiets historie. Byen er opstået omkring châteauet af samme navn, der blev bygget i begyndelsen af det 12. århundrede af Henrik den 1 af England. På stedet lå tidligere et landsted, der er omtalt allerede i 936, som tilhørte William 1, hertug af Normandiet.

Richard løvehjerte

Richard I var konge af England fra 1189 indtil sin død i 1199, og er bedst kendt som Richard Løvehjerte, men herudover var han hertug af Normandiet. Og det var her i Lyons la Flôret, at han var på rekonvalescens efter et sine mange togter som korsridder. Området kom efterfølgende skiftevis på franske og engelske hænder indtil tiden omkring 1450, hvor den engelske tid i Frankrig var ovre.

Châteauet der forsvandt

Château de Lyons la Forêt forsvandt stort set efterfølgende, og der er kun få rester af de fire store tårne og fire porte, men byen bærer stadig præg efter chateauet. Gå en tur rundt om centrum på Rue de la République og Rue de L Hôtel de Ville, der sammen følger Châteauets ydre grænser, og luk øjnene og tænk på, at Richard Løvehjerte måske også har gået her.

 


"Lyons la Fôret er en af frankrigs smukkeste landsbyer, og her kan i gå i fodsporene af de normanniske hertuger og richard løvehjerte. nyd en frokost på byens torv, hvor i omgivet af bindingsværkshuse og den gamle markedshal kan komme i den rigtige stemning. Velbekomme!

- Maria, Rejsespecialist i Odense


 

Kort

Vis på kort