Fantastiske Normandiet

9 dages kør-selv-forslag til spændende oplevelser i Normandiet

Er man bare lidt interesseret i historie er Normandiet nærmest et historisk opslagsværk. Langs hele kysten finder I vidnesbyrd om et af verdenshistoriens mest dramatiske øjeblikke og i baglandet lokker spændende og smukke kulturelle oplevelser.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Frankrigs fascinerende landskab.

Fra 4.495 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 8 nætter samt 9 dages billeje (fra Charles de Gaulle lufthavnen)

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
Ca. 980 km  

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Velkommen til normandiet

 

Vores 9 dages rejseforslag til Normandiet vil helt sikkert give jer nogle smukke, spændende og rørende oplevelser, men en bred vifte af både gammel og nyere historie, gastronomi, kunst og kultur.

Normandiet er farverigt: Kunstnernes smukke strande ved Étretat, genkendelig i bl.a. flere af Claude Monet's billeder. De allieredes landgangsstrande Sword, Juno, Gold, Utah og Omaha med den smukke og bevægende amerikanske krigskirkegård. Historiens vingesus i Bayeaux, hvor normannerkongens erobring af England er beskrevet på det berømte tapet. Tidevands- og klosterøen Mont St. Michel, hvis historie går 1.000 år tilbage, og som idag er en af Frankrigs mest besøgte turistattraktioner. 

For at kunne opleve så meget af områdets forskellighed som muligt har vi valgt 8 overnatninger, men I kan naturligvis selv vælge til eller fra, ligesom I ønsker det. 

Dagsprogram

Ankomst - Rouen (160 km)

Seine-floden var nøglen til Rouen’s udvikling som en af Frankrigs vigtigste havne gennem århundreder. Romere og vikinger søgte til denne del af Seine-dalen, og da vikingerne bosatte sig og blev til normanner i den 10. århundrede blev Rouen Normandiets hovedstad. Engelsk middelalderhistorie er også tæt knyttet til Rouen. De anglo-franske konger holdt af byen og bl.a. Richard Løvehjerte blev kronet til Hertug af Normandiet her i byen.

Meget senere i 1431 under hundredeårskrigen, blev Jeannne d'Arc brændt på bålet og idag står et kors til minde om hende på byens markedsplads. Rouen byder på mange spændende oplevelser: Jeanne d'Arc Museum, Notre Dame Katedralen, Panorama XXL ved Seinen  og det store tårnur Le Gros-Horloge for blot at nævne nogle få. 

Overnatning i Rouen.

Fecamp - Etretat - Le Havre (115 km)

Fecamp ligger indrammet mellem de op til 90 m høje, hvide klipper, de højeste i hele Normandiet, som strækker sig på begge sider af byen ved Côte d'Albâtre, Alabasterkysten. Fecamp en en lille hyggelig by med mange glimrende restauranter ved havnen og det er absolut værd at slentre en tur langs strandpromenaden og nyde udsigten til de monumentale klipper.

En idé er også at køre op til toppen øst for indsejlingen til Chapel Notre-Dame du Salut. Heroppe på Cap Fagnet ligger også resterne ef et tysk forsvarsværk fra krigens tid, og så har man den mest vidunderlige udsigt over hel kysten heroppe fra, bl.a. skimtes mod vest kilppeformationerne ved Etretat, som I kommer til efter en kort køretur. Etretat er mest kendt for netop disse klippeformationen, bl.a. de tre naturlige hvælvinge, som er udødeliggjort af malere som Gustave Courbet, Valily Polenov og Claude Monet.

Overnatning i Le Havre.

Honfleur (50 km)

La Havre ligger på Seinens højre bred og har Frankrigs næststørste havn eller Marseille, og det er også den største by i Normandiet, selv om den arealmæssigt er mindre end Rouen. Specielt den centrale del af byen er værd at besøge, og i 2005 kom den på UNESCO's Verdesarvsliste. Og byens "Musée d'art moderne André Malraux" er det næstvigtigste i Frankrig for Impressionister. Kør videre over Pont de Normandië til den anden side af Seinen og den lille by Honfleur.

En havn fås ikke kønnere end Honfleur med de smukke historiske huse der nærmest kæmper om pladsen langs kajen. De rige købmænd byggede deres høje, slanke huse tætpakket ved hinanden omkring Vieux Bassin, havnens hjerte. Idag er der kun mindre lystfartøjer i havnen og de smalle huse byder på en væld af restauranter og små butikker. På den anden side omkring den smukke St. Catherine træ-kirke ligger flere spændende kunstmuseer.

Overnatning i Le Havre.
 

Le Havre - Caen - Bayeux (130 km)

Fra Le Havre går turen nu vestpå de små 100 km til Caen. Byen havde oprindeligt mange huse der stammede fra middelalderen, men blev stort set ødelagt under slaget om Caen, der varede fra juni til august 1944. Men byen har trods alt en plads i historien, og det var Villiam Erobreren, der for at hævne sig på den svigefulde engelske konge, samlede en hær og drog over havet hvor han besejrede Kong Harold i det blodige slag ved Hastings i 1066, og blev i Westminster kronet til konge over England.  

Efter endnu en halv times kørsel kommer i til Bayeux, nok mest kendt for sit museum der rummer Bayeux-tapeter, det 70 meter lange broderi der fortæller om Vilhelm Erobrerens invasion i England. Bayeux er en hyggelig lille by, hvor Aure-floden løber gennem bymidten med de mange gamle og velistandsatte huse. Byen rummer også Musée Mémorial Bataille de Normandie (slaget om Normandiet) samt en britisk krigskirkegård.

Overnaning i Bayeux

Arromanches-les-Bains (70 km)

Dage står i Invasionens navn. Kør ud til Courseulles-sur-Mer og besøg Centre Juno Beach. Fortsæt til Arromanches-les-Bains, der ligger ved den  strækning der blev kaldt Gold Beach. Her blev opført en af de to Mulberry-havne til brug ved invasionen, og den dag idag ser man sænkekasserne der blev brugt som moler.

Ved lavvande kan man endda spadsere ud til de nærmeste, mens man ved højvande kun lige ser det øverst stikke op af vandet. I byen findes også et spændende museum om Operation Overlord og ikke mindst om bygningen af Mulberry-havnen. Ca. 7 km fra Arromanches ligger et tyske forsvarsværk "Batterie de Longues sur Mer" som er værd at besøge, ikke mindst for at fornemme den udsigt de havde over Kanalen.

Overnatning i Bayeux

Omaha Beach - Saint-Mère-Église (200 km)

Omaha Beach var kodenavnet for den kyststrækning hvor primært amerikanske soldater gik i land under invasionen i 1944. Og derfor finder man den imponerende  amerikanske kirkegård i Colleville-sur-Mer ved Omaha Beach. Her ligger de jordiske retser af de 10.000 amerikanske soldater, der mistede livet og man har rejst et imponerende mindesmærke bestående af en bronzeskulptur, der symboliserer den amerikanske ungdoms sjæl. På væggene kan man se styrkernes fremrykning i området på nogle kæmpe kort. På et andet kort kan man se de forskellige landgangsstrande, og en trappe fører ned til Omaha Beach. Et bevægende sted der næppe kan undgå at gribe de besøgende.

Kør videre mod Sàinte-Mére-Eglise, der blev beømt for sine faldskærmssoldater og hvor der stadig hænger en i kirketårnet. Se også det flotte mosaikvindue i kirken. Undervejs til Saint-Mère-Église passerer i også La Cambe, der har en tysk krigskirkegård og i Sainte-Marie-du-Mont 10 km fra Église er et monumet for de danske krigssejlere.

Overnatning i Bayeux. 

Mont-Saint-Michel (240 km)

Fra Bayeux går turen nu sydpå til Mont-Saint-Michel, nok Frankrigs mest besøgte turistattraktion. Mont-Saint-Michel er et uforglemmeligt syn som det ligger der i bugten hvor Bretagne og Normandiet mødes. Tilbage i 966 byggede hertugerne af Normadiet et Benediktinerkloster og senere er mange bygninger kommet til. Idag er der både museer, restauranter og butikker i de snævre og stejle gader der fører op til toppen. Heroppefra har man til gengæld en formidable udsigt over hele bugten og den nye vejforbindelse til øen. Når man vil besøge Mont-Saint-Michel må man parkere ca. 2 km fra øen og derefter tage en af de moderne shuttlebusser derud. Men er vejret til det er det en pragtfuld spadseretur. 

Overnatning i Bayeux.

Monets Have Giverny (240 km)

Kør fra Bayeaux til Camembert og brug lidt tid i deres lille museum eller læg vejen ad Route du Cidre med mulighed for at besøge et Calvados-destilleri, fx Pere Magloire i Pont-l'Évêque. I Pont-l'Évêque ligger desuden en fremragende restaurant Auberge de Dominicaines på Rue Saint-Michel nr. 60. Eller tag motorvejen A13 og fortsæt videre til Giverny og Monets berømte have.

Haven er en sanselig oplevelse med vand, træer og blomster i alle farver. Det er fantastisk at slentre rundt at de snoede stier og lade indtrykkede synke ind og man har næsten nogle af Monets berømte malerier på nethinden. Her boede Claude Monet i 43 år og i huset ses de rekonstruerede soveværelser, atelier, den blå salon og Monets storslåede samling af japanske træsnit. Den bedste tid at besøge have på et nok foråret og forsommeren hvor de mange smukke blomster fylder bedene med farver.

Overnatning i Cergy-Pontoise nord for Paris, med mindre I fortsætter turen med et par dage i Paris. I så fald anbefaler vi at I afleverer bilen på et af AVIS's bykontorer på vej til jeres hotel.

Afrejse - eller Paris?

Så er det tid til at rejse hjem - eller måske blive nogle dage i altid skønne Paris. 
Ca. 35 km til Charles-de-Gaulle lufthavn.

Galleri

Kort

Vis på kort

Priser

Fra 4.495 kr.

Prisen inkluderer

  • 8 nætter i dobbeltværelse
  • 9 dages billeje (fra Charles de Gaulle lufthavnen)
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter

 

Om rejsen

1 overnatning i Rouen
2 overnatninger i Le Havre
4 overnatninger i Bayeux
1 overnatning i Cergy-Pointoise ved Paris

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Paris over Caen og Le Havre til Rouen, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Intern kommentar

Stored Criteria (fantastiske)

1 x Rouen - fx Kyriad Rouen Centre 3*
2 x Le Havre - fx Kyriad Le Havre Centre 3*
4 x Bayeux - fx Campanile Bayeux 3*
1 x Cergy-Pontoise - fx Novotel Cergy Pointoise 4*

 AVIS grp. A 1900 kr.  fra CDG

Priser primo maj 2019

OBS: i 2019 fejres 75-året for invasionen i Normandiet