Fantastiske Normandiet

10 dages kør-selv-forslag til spændende oplevelser i Normandiet

Er I bare lidt interesseret i historie er Normandiet nærmest et historisk opslagsværk. Langs hele kysten finder I vidnesbyrd om verdenshistoriens mest dramatiske øjeblikke og i baglandet lokker spændende og smukke kulturelle oplevelser.

Dette kør-selv-forslag er baseret på, at I kører selv til Normandiet. Det er en lang tur, men som også byder på mange oplevelser undervejs. I kan naturligvis også vælge at flyve til Paris og leje en bil. Læs mere om vores kør-selv-forslag til Normandiet med fly her.

Alternativt kan I leje en autocamper i fx Paris eller andre byer i Frankrig. Læs mere om leje af autocamper her.

Fra 6.766 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 9 nætter

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
Ca. 3.130 km

Klimapåvirkning:
468 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Velkommen til normandiet

Vores 10 dages rejseforslag til Normandiet vil helt sikkert give jer nogle smukke, spændende og rørende oplevelser, med en bred vifte af både gammel og nyere historie, gastronomi, kunst og kultur.

Normandiet er farverigt: Kunstnernes smukke strande ved Étretat, genkendelig i bl.a. flere af Claude Monet's billeder. De allieredes landgangsstrande Sword, Juno, Gold, Utah og Omaha med den smukke og bevægende amerikanske krigskirkegård. Historiens vingesus i Bayeaux, hvor normannerkongens erobring af England er beskrevet på det berømte tapet. Tidevands- og klosterøen Mont St. Michel, hvis historie går 1.000 år tilbage, og som idag er en af Frankrigs mest besøgte turistattraktioner. 

For at kunne opleve så meget af områdets forskellighed som muligt har vi valgt 10 overnatninger, men I kan naturligvis selv vælge til eller fra, ligesom I ønsker det. 

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Maastricht (655 km/ 650 km)

Afstand: 655 km fra Flensburg / 650 km fra Puttgarden.

Fra Danmark til Maastricht er de tyske motorveje det bedste bud på den hurtigste tur. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger, og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den charmerende, gamle havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og herfra går det videre stik sydover Bremen, Münster og Duisburg indtil I kører over grænsen til Holland ved Venlo. Fra Venlo fortsætter turen sydpå så langt, I kan komme i Holland til Maastricht.

Jeres hotel ligger i Maastricht, så I kan strække benene efter køreturen, og tage en tur rundt i byens centrum - Binnenstad. Maastricht er en af Hollands ældste byer, og vel nok mest kendt for Maastricht-traktaten i 1992, der førte til oprettelsen af Den Europæiske Union. Men Maastricht er meget mere med markeder, Bosch Bryggeriet og Het Vrijthof-torvet. Og mon ikke I kan finde et spisested til jeres aftensmåltid?

Overnatning i Maastricht

Maastricht - Rouen (433 km)

Den videre tur fra Maastricht mod Rouen fører jer en kort strækning gennem Belgien, før I kommer til Frankrig ved Valenciennes og fortsætter videre over Amiens til Rouen.

Rouen har en århundredelang historie bag sig, og nøglen til Rouens udvikling er Seine-floden. Romere og vikinger søgte til denne del af Seine-dalen, og da vikingerne bosatte sig og senere blev til normanner i det 10. århundrede, blev Rouen Normandiets hovedstad. Engelsk middelalderhistorie er også tæt knyttet til Rouen, da de anglo-franske konger holdt af byen og bl.a. Richard Løvehjerte blev kronet til Hertug af Normandiet her i byen.

Meget senere, i 1431 under hundredeårskrigen, blev Jeannne d'Arc brændt på bålet, og i dag står et kors til minde om hende på byens markedsplads. Rouen byder på mange spændende oplevelser: Jeanne d'Arc Museum, Notre Dame Katedralen, Panorama XXL ved Seinen  og det store tårnur Le Gros-Horloge for blot at nævne nogle få. 

Overnatning i Rouen.

Rouen - Fecamp - Etretat - Honfleur (115 km)

Turen går i dag ud til kysten, hvor Fecamp ligger indrammet mellem de op til 90 m høje, hvide klipper, de højeste i hele Normandiet. Klipperne strækker sig på begge sider af byen ved Côte d'Albâtre, Alabasterkysten. Fecamp en en lille hyggelig by med mange glimrende restauranter ved havnen og det er absolut værd at slentre en tur langs strandpromenaden og nyde udsigten til de monumentale klipper.

En idé er også at køre op til toppen øst for indsejlingen til Chapel Notre-Dame du Salut. Heroppe på Cap Fagnet ligger også resterne af et tysk forsvarsværk fra krigens tid, og her har I den mest vidunderlige udsigt over hel kysten. Herfra skimtes blandt andet mod vest klippeformationerne ved Etretat, som I kommer til efter en kort køretur. Etretat er mest kendt for netop disse klippeformationen, bl.a. de tre naturlige hvælvinger, som er udødeliggjort af malere som Gustave Courbet, Valily Polenov og Claude Monet.

Måske har I lyst til at besøge Le Havre, der ligger på Seinens højre bred og har Frankrigs næststørste havn efter Marseille, og det er også den største by i Normandiet, selv om den arealmæssigt er mindre end Rouen. Specielt den centrale del af byen er værd at besøge, og i 2005 kom den på UNESCO's Verdensarvsliste. Og byens "Musée d'art moderne André Malraux" er det næstvigtigste i Frankrig for Impressionister. Kør videre over Pont de Normandië til den anden side af Seinen og den lille by Honfleur. 

Overnatning i Honfleur

Honfleur (50 km)

En havn fås ikke kønnere end Honfleur med de smukke historiske huse, der nærmest kæmper om pladsen langs kajen. De rige købmænd byggede deres høje, slanke huse tætpakket ved hinanden omkring Vieux Bassin, havnens hjerte. I dag er der butikker og restauranter i de fleste gamle huse og er I på restaurant og skal benytte stedets faciliteter kan I opleve de snævre trappeopgang i de smalle huse. 

Vieux Bassin var byens nerve, men i dag er der kun mindre lystfartøjer i havnen. Kvarterene på hver side af havnen har sine egne karakteristika.

Den østlige side omkring St. Etienne-kirken, er fyldt med interessante bygninger, mens den vestlige side skråner op mod den pragtfulde trækirke Ste-Catherine i et område med byens vigtigste museer. Det centrale Honfleurs sydlige område er mere diskret, men det er værd at udforske for dens arkitektur, herunder St. Léonard kirke og de restaurerede springvand.

Overnatning i Honfleur
 

Honfleur - Caen - Bayeux (130 km)

Fra Honfleur går turen nu vestpå langs kysten de små 70 km til Caen. Byen havde oprindeligt mange huse, der stammede fra middelalderen, men blev stort set ødelagt under slaget om Caen, der varede fra juni til august 1944. Men byen har trods alt en plads i historien, og det var her Villiam Erobreren, der for at hævne sig på den svigefulde engelske konge, samlede en hær og drog over havet hvor han besejrede Kong Harold i det blodige slag ved Hastings i 1066, og blev i Westminster kronet til konge over England.  

Efter endnu en halv times kørsel ankommer I til Bayeux, nok mest kendt for sit museum der rummer Bayeux-tapeter, det 70 meter lange broderi, der fortæller om Vilhelm Erobrerens invasion i England. Bayeux er en hyggelig lille by, hvor Aure-floden løber gennem bymidten med de mange gamle og velistandsatte huse. Byen rummer også Musée Mémorial Bataille de Normandie (slaget om Normandiet) samt en britisk krigskirkegård.

Overnatning i Bayeux

Skal din overnatning være unik og mindeværdig, så anbefaler vi en overnatning på Châteaux de Sully

Bayeux - Arromanches-les-Bains - Bayeux (70 km)

Dagen står i Invasionens navn. Kør ud til Courseulles-sur-Mer og besøg Centre Juno Beach. Fortsæt til Arromanches-les-Bains, der ligger ved den del af invasionskysten, der blev kaldt Gold Beach. Her blev opført en af de to Mulberry-havne til brug ved invasionen, og den dag i dag ser man sænkekasserne, der blev brugt som moler.

Ved lavvande kan I endda spadsere ud til de nærmeste, mens I ved højvande kun lige ser det øverst stikke op af vandet. I byen findes også et spændende museum om Operation Overlord og ikke mindst om bygningen af Mulberry-havnen. 

Ca. 7 km fra Arromanches ligger et tyske forsvarsværk "Batterie de Longues sur Mer" som er værd at besøge, ikke mindst for at fornemme den udsigt der er herfra over Kanalen.

Overnatning i Bayeux

Bayeux - Omaha Beach - Saint-Mère-Église - Bayeux (200 km)

Omaha Beach var kodenavnet for den kyststrækning, hvor de amerikanske soldater gik i land under invasionen i juni 1944. Og derfor finder man den imponerende amerikanske kirkegård i Colleville-sur-Mer ved Omaha Beach. Her ligger de jordiske rester af de 10.000 amerikanske soldater, der mistede livet og her er rejst et imponerende mindesmærke bestående af en bronze skulptur, der symboliserer den amerikanske ungdoms sjæl. På væggene kan I se styrkernes fremrykning i området på nogle kæmpe kort. På et andet kort kan I se de forskellige landgangsstrande, og en trappe fører ned til Omaha Beach. Et bevægende sted der næppe kan undgå at gribe de besøgende.

Kør videre mod Sàinte-Mére-Eglise, der blev berømt for de amerikanske faldskærmssoldater og hvor der stadig hænger en i kirketårnet. Se også det flotte mosaikvindue i kirken. Undervejs til Saint-Mère-Église passerer I også La Cambe, der har en tysk krigskirkegård og i Sainte-Marie-du-Mont 10 km fra Église er et monument for de danske krigssejlere.

Overnatning i Bayeux. 

Bayeux - St. Malo (240 km)

Fra Bayeux går turen nu sydpå til Mont-Saint-Michel, der nok er Frankrigs mest besøgte turistattraktion. Mont-Saint-Michel er et uforglemmeligt syn, som det ligger i bugten, hvor Bretagne og Normandiet mødes.

Tilbage i 966 byggede hertugerne af Normadiet et Benediktinerkloster og senere er mange bygninger kommet til. I dag er der både museer, restauranter og butikker i de snævre og stejle gader, der fører op til toppen. Heroppefra har I til gengæld en formidabel udsigt over hele bugten og den nye vejforbindelse til øen. Når I besøger Mont-Saint-Michel skal I parkere ca. 2 km fra øen og derefter tage en af de moderne shuttle-busser det sidste stykke vej. Men er vejret til det, så er det en pragtfuld spadseretur. 

Vi vil anbefale jer at følge kystvejen fra Cherrueix til Cancale og derfra videre langs kysten til St. Malo. Her vil I nyde de store kyststrækninger, der er flotte uanset om det er flod eller ebbe, og undervejs vil I kunne følge de store kystområder, hvor der dyrkes østers.

Overnatning i St. Malo

St. Malo - Namur (509 km)

Vi har lagt hjemrejsen fra Normandiet forbi Paris, så I har mulighed for at forlænge jeres tur et par ekstra dage her - og ellers fortsætter hjemrejsen videre til Namur i Belgien.

Overnatning i Namur

Namur - Danmark (745 km/735 km)

Afstand: 745 km til Flensburg / 735 km til Puttgarden.

I dag fortsætter turen mod Danmark, men I kan også overveje et par dage i det spændende Ruhr-område. Her er fortidens industrier omdannet til et stort kulturlandskab med over 1.000 industrielle monumenter, 200 museer og masser af teatre med et årlig kunst- og musikfestival Ruhrtriennale.

Læs mere om mulighederne i Ruhr-området.

Turen mod den danske grænse går nordpå fx ad autobahn 1, og her passerer I tæt forbi både Bremen og Hamburg, hvor I kan lægge vejen ind over for ekstra oplevelser undervejs.

Galleri

Kort

Vis på kort

Priser

Fra 6.766 kr.

Prisen inkluderer

 • 9 nætter i dobbeltværelse på 3*/4* hoteller
   

Prisen inkluderer ikke

 • Flybilletter
 • Lejebil
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 

1 overnatning i Maastricht
1 overnatning i Rouen
2 overnatninger i Honfleur
3 overnatninger i Bayeux
1 overnatning i St. Malo
1 overnatning i Namur

 

Ekstra oplevelser

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Med fly og lejebil

I kan også vælge at flyve til Paris og fortsætte i en lejebil - spørg en af vore erfarne rejsespecialister herom.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011