Moulins - elegant provinsby

En by med en spændende historie og elegant arkitektur

Der er noget at se på i byen Moulins, der ligger smukt i det franske landskab ved bredden af floden Allier. Du vil møde en skøn by der er kendt for en spændende historie og elegant arkitektur, som Moulins katedral er et godt eksempel på. Du kan starte besøget i Moulins med en tur op i Jacquemart-tårnet, der var en del af byens fæstningsværk men som er omdannet til et museum – herfra har du en fantastisk panoramaudsigt over byen og det omkringliggende landskab. Tårnet udstiller også historiske genstande og kunstværker.

Er du den mindste teaterinteresseret, så læg endelig vejen forbi Centre National du Costume de Scène. Det er et museum dedikeret til teaterkostumer og scenekunst, der har været brugt i store produktioner.

Musée Anne de Beaujeu er et must, hvis du sætter pris på kunst. Museet ligger i en middelalderlig bygning med en imponerende samling af kunstværker, der spænder fra middelalderen til nutiden. Mangfoldigheden og kvaliteten af de udstillede kunstværker er eminent.

Smag på de lokale delikatesser

Gå på opdagelse i de lokale markeder, hvor du kan smage på friske råvarer, regionale specialiteter og delikatesser. Prøv de lækre oste og charcuterivarer, der er lavet med omhu og traditionelle metoder. Afslut din gastronomiske rejse med en kop lokal vin eller et glas cognac fra regionen – det er live noget for livsnydere…

Moulins ligger ca. 2½ times kørsel nordvest for Lyon.

Kort

Vis på kort