Vulkanen Puy de Dome

En kæde af vulkaner

Puy de Dome er en inaktiv vulkan cirka 15 km fra byen Clermont-Ferrand. Med sine 1.465 meter over havet, er det den højeste top i et stort område med inaktive vulkaner. Den vulkanske aktivitet som har formet toppene, startede for ca. 95.000 år siden, og de sidste udbrud antages at have været for 6.000-8.000 år siden.

En del af et større vulkanområde
Puy de Dome byder på storslået udsigt over dette unikke vulkanlandskab, og på dage med klart vejr kan du se helt til Alperne. Området Chaîne des Puys kom på UNESCOs verdensarvsliste i 2018, og toppen besøges i dag af over 500.000 turister årligt. I lavsæson kan du køre til toppen, mens man i turistsæsonen må parkere for foden af vulkanen og tage enten bus eller et tog til toppen. Det er også populært at vandre de 4 km fra parkeringspladsen til toppen - eller tage bus/tog op og vandre ned. Togturen er i øvrigt blandt de stejleste i verden og tandhjul sikrer fremdriften på vej op mod toppen.

Tag turen til fods
Hvis du vælger at vandre til toppen, så er der flere ruter af varierende sværhedsgrad og længde, men regn med at bruge 1½ - 2 timer på turen op - undervejs kan du forvente at opleve en smuk og varieret natur gennem skov, klippeformationer og åbne vulkanområder.

Helligdom og mål for Tour de France
Den imponerende vulkan blev i romertiden brugt som helligdom og i dag kan man stadig se rester af det tempel, som engang lå på toppen. I nyere tid har vulkanen været brugt til flere events og sportsbegivenheder, ikke mindst i cykelløbet Tour de France, hvor der flere gange gennem løbets historie har været mål på toppen af den 13 km lange stigning, senest i 2023. Du skal dog være opmærksom på at det under normale omstændigheder ikke er tilladt at cykle helt til tops, så du må snøre vandrestøvlerne eller tage bus/tog til toppen af Puy de Dome.

Kort

Vis på kort