Palais Rohan i Strasbourg

Gå på opdagelse i Palais Rohan

Har du planer om en ferie til Alsace, bør du bestemt afsætte noget tid til at udforske den fantastiske by Strasbourg. Med sin 2000 år gamle historie, beliggende i det østlige Frankrig, grænser byen op til Tyskland. Den gamle bydel rummer en labyrint af smukke gader, som er garneret med smukke bygningsværker, som alle repræsenterer en række forskellige tidsperioder og arkitektoniske stilarter.

En af de smukkeste bygninger og dermed et højdepunkt på dette smukke sted er Palais Rohan de Strasbourg. En tidligere bopæl for prinsebiskopperne og kardinalerne af 'Maison de Rohan’. Dette var en gammel fransk adelsfamilie fra Bretagne, og bygningen er nu et af byens vigtigste vartegn og attraktioner. Beliggende ved siden af katedralen i Strasbourg, er det et mesterværk i fransk barok. Slottet var designet til at ligne et af de store palæer i Paris, og blev derfor en af de fineste arkitektoniske kreationer i Frankrig fra det 18. århundrede.

I dag er det hjemsted for tre af byens vigtigste museer: Musée des Beaux-Arts (Museum for finere kunst), Musée Archéologique (Museum for arkæologi) og Musée des Arts Décoratifs (Museum for dekorativ kunst). Alle museer ligger sammen under et usædvanligt smukt tag!

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort