Storkene i Alsace

Hvor kommer storkene fra?

Den majestætiske stork knejsende på toppen af de stråtækte tage rundt i det danske sommerlandskab; et smukt billede på Morten Korcksk landidyl og, desværre, efterhånden også et nostalgisk minde. Ja, i dag er der stadig langt mellem storkene i Danmark - men det er ikke tilfældet i Alsace, hvor storkefamilier har indtaget mangen et tag i Alsace' hyggelige vinbyer. Det er dog ikke helt tilfældigt, for de opdrættes i stor stil på storkefarme uden for byerne. Og så bringer de efter sigende held. 

Inspiration

Storken bringer held til alsace

Der er ingen tvivl om, at storken har en særlig plads i franskmændenes hjerter - i hvert fald i Alsace. I butikker støder I ofte på alverdens storke-souveniers, rundt i byerne ses murmalerier af den elegante fugl og hele parker er endda dedikeret til netop storken. Måske er det fordi, at storken ifølge alsacianere bringer held og god høst. Eller måske er det fordi, at storken næsten var forsvundet fra området imellem 1900 og 1982, hvor bestanden, ligesom i Danmark, faldt fra flere tusinder til blot to storkepar. Med oprettelse af en række storkefarme trives flere hundrede storkepar storartet i Alsace i dag.

Storkene lever vildt i Storkeparker

Vil I helt tæt på de fascinerende storkefugle - og en god sjat andre truede dyrearter som den europæiske oddere og den frilevende europæiske hamster, men også skarver og skilpadder - så er storkeparken NaturOparc lige sagen. Den smukke park ligger lidt uden for den charmerende vinby Hunawihr, og breder sig over intet mindre end 5 hektar. Som hjem for mere end 200 storke, er der god mulighed for at betragte de elegante fugle i al deres pragt. 


"storkene optræder ofte i Alsacisk folklore. Den mest berømte er fortællingen om storken, der bringer de nyfødte babyer til deres nye familier"

  - Hanne, rejsespecialist i Lyngby


 

kort

Vis på kort

Oplev Alsace