Rejser til Alsace

Alsace a la carte!

 

Rejs til Alsace regionen i Frankrig. Her venter en skøn solrig sommerferie med udsøgte lokale vine og alsaceretter, skønne udsigter til grønne vinmarker og gamle bindings-værkslandsbyer med blomsteraltaner og toppede brosten. Pak bilen og tag på kør-selv-ferie i Alsace, så mærker du friheden, og du bestemmer selv ruten, tempoet og hvilke seværdigheder, du vil opleve på turen. Se vores store udvalg af ferieboliger i området og bestil din rejse til Alsace.

Se filmen
Se video om Alsace
Vinmarker og byen Ribeauvillé i Alsace

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

SÅ er der dækket op i Alsace

Fryd din gane på Vinruten

Vinmarkerne i Alsace er ophav til verdenskendte vine som Riesling, Sylvaner og Gewürtztraminer. Følger du den verdenskendte Vinrute på din rejse til Alsace, kommer du igennem et væld af charmerende vinlandsbyer, hvor du kan prøvesmage herlighederne og få indblik i vinbøndernes produktionsmetoder.

Vinruten strækker sig hele 170 km ad små landeveje fra Marlenheim i nord til Thann i syd. Den mest kendte by på Vinruten er Colmar, der også bliver kaldt ”Lille Venedig” på grund af sine små kanaler.
 

Bordets glæder i Alsace

Når du sætter dig ind på en af de hyggelige små restauranter i Alsace får du tilbudt gode traditionelle alsaceretter som fx løgtærte, ande- eller gåselever, choucroute (en traditionsrig ret med surkål, kød og pølse) og lækre patéer. Når du rejser til Alsace får du også serveret gode oste og velbagt brød. Og måltidet bliver fuldendt, hvis du drikker et glas eller to af de lokale hvidvine til.

Variationerne og smagsoplevelserne i Alsace er uendelige, så spørg din tjener hvilken vin, der passer bedst til netop din menu. Er du til finere gastronomi finder du flere restauranter med Michelin-stjerner i Alsace. Du kan også spise lette retter med friske grøntsager og fisk.

 

Blandt borgfruer og stolte riddere

Hvis du rejser til Alsace kan du opleve Middelalderen på nærmeste hold. I det øjeblik du passerer porten til middelalderborgen Haut-Koenigsbourg træder du ind i en forunderlig verden af rustninger, vindeltrapper, våben og spiraltårne. På rejser til Alsace er det en sjov oplevelse for hele familien at udforske den store borg, der tidligere var hjem for både borgfruer og stolte riddere.

Fra Haut-Koenigsburg, der ligger majestætisk isoleret på en bjergtop i ca. 800 meters højde, har du en fantastisk panoramaudsigt over Alsace-dalen, Vogeser-bjergene og ja, selv til Alperne i klart vejr.

 

Kom tæt på nogle af verdens smukkeste rovfugle

Besøg ørneparken i Kintzheim, hvor du kan opleve gribbe, musvåger og sorte glenter flyve frit rundt i ruinerne af middelalderborgen. Mød også den enorme andeskondor - verdens største rovfugl.  Det er helt fantastisk, at se disse prægtige fugle helt tæt på og på samme tid få en masse interessant viden om dem. Showet er både for børn og voksne.

 

7 spændende oplevelser på din Alsace-ferie

  1. Colmar: De fleste rejser til Alsace fører forbi den romantiske by Colmar med bl.a. Bartholdi museet og Unterlinden museet, der udstiller noget af gotikkens mest interessante kunst i et gammelt dominikanerkloster fra det 13. århundrede.
  2. Le Grand Ballon: Det højeste udsigtspunkt i Vogeser-bjergene i Alsace.
  3. Haut-Koenigsbourg: Restaureret middelalderborg. Populær oplevelse på rejser til Alsace.
  4. Kayserberg: Charmerende by på Vinruten med gamle huse og renæssance-arkitektur.
  5. Mulhouse: I den gamle industriby finder du en række suveræne museer, bl.a. Bilmuseet med over 400 biler, verdens største samling af tekstiltryk og Togmuseet, der udstiller Orient Expressen.
  6. Riquewihr and Ribeauvillé: To middelalderbyer i Alsace, der er kendt for deres vine og arkitektoniske pragt.
  7. Strasbourg: Se Europa-Parlamentet, Den Europæiske Menneskerettigheds Domstol, Domkirken med det astronomiske ur og Petite France, der er et lille romantisk område i Strasbourg med kanaler og kønne, gamle huse.

 

Aktiv ferie i Alsace

Cykel-og vandreferie gennem Alsace' smukke natur

Tag med på cykel- eller vandreture i Alsace. Alsace er et godt område til dig, der elsker cykling og vandring. Du oplever Alsace på bedste vis, hvis du vandrer eller cykler på de små veje gennem vinmarkerne og langs kanalerne.

Du kan både cykle på flade etaper, i bjerge (i Vogeserne) eller vælge let bakkede ruter. På alle ture får du transporteret din bagage fra sted til sted.

 

Hyggelige vinbyer på din Alsace kør-selv-ferie

Eguisheim

Eguisheim, der ligger midt på Vinruten, er kendt som en af de smukkeste byer i Frankrig, og den er indbegrebet af det charmerende Alsace med toppede brosten, bindingsværk og masser af blomster.

En ægte middelalderby, hvor den indre bydel stammer tilbage fra 1500-tallet, og du stadig kan se rester af den gamle bymur på din Alsace kør selv ferie.

Ammerschwihr

Ammerschwihr er omgivet af vinmarker og små hyggelige vinbyer. Byen er det ideelle udgangspunkt for udflugter langs vinruten, og der er kun 8 km til en af de smukkeste byer i Alsace, Colmar.

Strasbourg

Strasbourg er en de smukkeste byer i Nordøstfrankrig med en hyggelig, gammel bykerne med maleriske bindingsværkshuse, den romantiske bydel "petite France" og de mange vinstuer langs kanalerne. Øst for den gamle bykerne ligger det tyske bydel med brede boulevarder og store bygninger.

Colmar

Colmar, hovedstaden for vinområdet, er en skøn by i Alsace med små stræder, kirker og charmerende torve. Det allerbedste er at slentre langs floden og nyde bykernen "lille Venedig" med de mange cafeer, restauranter og forretninger indrettet i skønne gamle huse.

Prøv Michelin restauranten JY´S - en helt fantastisk oplevelse venter dig.

Beblenheim

Den lille vinby Beblenheim, der ligger nordvest for Colmar, er en anden charmerende by i Alsace. Beblenheim er et godt udgangspunkt for ture langs Vinruten med besøg i de mange gamle, idylliske vinbyer.

Bergheim

Bergheim er en lille by på Vinruten med byport, bindingsværkshuse, fontæner, små vinstuer og restauranter med specialiteter. Bergheim ligger lige midt på Vinruten i Alsace. Byen er omgivet af vinmarker og vinhuse, så her har du de bedste muligheder for at studere de skønne Alsacevine nærmere.

Boofzheim

Boofzheim ligger 35 km fra Strasbourg, 42 km fra Colmar og kun 8 km fra den fantastiske forlystelsespark Europapark, som er populær blandt mange danske familier, der rejser til Alsace.

Hunawihr

Hunawihr ligger på den berømte Vinrute, lige i det geografiske centrum af vinområdet og omgivet af vinmarker.

Husseren-les-Chateaux

Fra den lille, romantiske vinby Eguisheim snor vejen sig op ad bjerget mellem vinmarkerne og med udsigt til slotsruinerne på toppen. Husseren-les-Chateaux er den højest beliggende by på Vinruten (500 m oh.). Den er samtidig udgangspunkt for en 20 km rundtur "La Route des Chateaux du Haut-Eguisheim", der fører rundt til tre slotte fra 1100- og 1200-tallet. Derudover har flere kendte vinproducenter hjemme i landsbyen.

Kaysersberg

Kaysersberg, lige nord for Colmar, byder på en spændende, charmerende og romantisk atmosfære. De krogede, skæve gader, de gamle huse og borgen højt over byen danner den perfekte ramme om en fortryllende oplevelse - krydret med vin, god mad, kultur og kunsthåndværk.

Lapoutroie

Lapoutroie er en lille, hyggelig by i hjertet af det område, der betegnes "Pays Welche" i Alsace. En by med bl.a. flere osterier og et destilleri, der producerer Eau de Vie brændevin for enhver smag.

Ribeauvillé

Ribeauvillé, 20 km nord for Colmar, er en ægte vinby omgivet af vinstokke med mange vinstuer, restauranter, smukke patricierhuse, renæssancebrønde og hele tre borgruiner.

Kontakt