Vinruten Routes des Grand Crus i Bourgogne

Lækre vine og smukke vinbyer

Den 60 km lange ruten fra Dijon til Beaune og videre til Santenay byder på nogle af de mest kendte vinbyer i Frankrig - og mange vil nok også sige de bedste hvidvine man kan opdrive. Vinruten er godt mærket med brune skilte der siger "Routes des Grand Crus" og følger vejen D974.

Hvis man vil fokusere sin tid på kun nogle af de mange vinbyer langs ruten foreslår byerne lige nord for Beaune. Her finder I bland andet Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanée og Vougeot. Ved sidstnævnte finder I også det gamle vinslottet Chateaux du Clos de Vougeot. Slottet producerer fremdeles vin og har en udstilling som fortæller historien om vinproduktion i området. Strækningen fra Beaune til Vougeot er kun 20 km lang.

Alle vinlandsbyerne byder på masse af vinudsalg med mulighederne for at smage inden man køber. Nuits Saint-Georges er noget større end de andre landsbyerne, og har et godt udvalg af cafeer og restauranter.

Sørg også for at tage en tur indom hovedbyen Beaune som byder på både vine, restauranter og måske verdens smukkeste hospital.

kort

Vis på kort