Chaine des Puys - Vulkanerne i Auvergne

80 UNESCO-vulkaner på rad og række

Chaine des Puys er en vulkansk bjergkæde i Auvergne i Frankrig. Området er 45 km i længden og består af mere end 80 mindre vulkaner, som udspringer fra Puy de Dome, den mest kendte og imponerende vulkan i hele området.

Tog til toppen af den største vulkan
Området har altid været populært blandt turister, da du kan tage på vandreture, cykelture, køre rundt i bil eller tage toget "Panoramique des Dômes" til toppen af Puy de Dome, for at opleve de imponerende udsigter og den skønne vulkanske natur. Der er også en række landsbyer i nærheden, hvor du finder lokal fransk kultur og gastronomi, primært oste og vine.

UNESCO verdensarv
Chaine des Puys er et bemærkelsesværdigt geologisk område, der er blevet anerkendt af UNESCO som et verdensarvsområde, på grund af dets enestående skønhed og geologiske betydning. Området er også vigtigt for videnskabelig forskning og uddannelse, og der er en række faciliteter og centre i området, som fokuserer på geologi, vulkanologi og naturhistorie.

Aktiv livsstil
Hvis du holder af at være aktiv på kør-selv-ferien, så planlæg nogle vandreture i Chaine des Puys. Der findes et omfattende netværk af vandrestier, som går gennem det smukke landskab og op og ned ad vulkanerne. Du kan se forslag til vandreture på siden: https://volcan.puy-de-dome.fr/randonnees/randos-chaine-des-puys.html

Vil du hellere spare på kræfterne, så tag togturen til toppen af Puy de Dome eller kør en tur i din egen bil. Vi kan anbefale den 125 km lange vulkanvej "Route des volcans", der tager dig med gennem bjergkæden og byder på spektakulære udsigter. Læs mere om kør-selv-ruten her: https://www.routes-touristiques.com/tourisme/visiter-nos-regions/auvergne/puy-de-dome/route-des-volcans-puy-de-dome.html

Kort

Vis på kort