Winstubs i Alsace

Hjertet af Alsaces gastronomi

Få madoplevelser er lige så autentiske, som når du sidder til bords på en hyggelig winstub i Alsace. Disse maleriske "vinstuer" lokker forbipasserende med deres utrolige charme og ædle indretning. Forestil dig en lille vinbar med ternede duge, brændeovne og rustikke borde, fyldt med både venner og fremmede. Disse hyggelige små vinstuer tilbyder deres enkle, men tilfredsstillende udvalg af vine og specialiteter fra det traditionelle alsaciske køkken.

Ligesom mange Alsace-skikke er winstubs en lige så tydelig en del af Alsace-kulturen som områdets regionale dialekt. Fra provinshovedstaden Strasbourg til den verdensberømte Alsace-vinrute findes winstubs i hele regionen og er en del af den daglige Alsace-kultur.

Ligesom på brasserier, bistroer og værtshuse varierer menuerne fra winstub til winstub, men besøgende kan – hvis winstubben forbliver tro mod traditionen – forvente at finde en lang række traditionelle alsaciske retter på menuen, såsom choucroute garnie, baeckeoffe og tarte flambée, for at nævne nogle få. Derudover er det vigtigt at nævne det dejlige udvalg af Alsace-vine.

De livlige winstubs med både lokale og turister ligner et typisk værtshus. Men du skal ikke forveksle de danske værtshuse med winstubs i Alsace! De er snarere indrettet som restauranter, og er fuld af varme og snak. Lokalerne giver de perfekte rammer for at samles med venner og familie, hvor I kan samles over en god vin og lækker mad. Fordi winstubs er så almindelige, er de nemme at finde i hele regionen.

Kort

Vis på kort