3 pubber, der spiller i Galway

regnvejrspubs og livemusik

En kør-selv-ferie i Irland må og skal indeholde tre ting: Regnvejr, pubs og livemusik - i Galway er der gode chancer for at krydse i hvert fald to af dem af listen. For Galway kaldes i folkemunde for Irlands musikalske hovedstad - en titel, byen ubesværet holder fast i. For uanset hvornår på året du lægger vejen forbi denne rytmetunge, livlige by, så flyder tonerne af irsk livemusik, blues, rock og håbefulde singer songwriters ud i gaderne, hver gang én af dørene til de mange pubs åbner sig. Hvor Eyre Square er byens og festens absolutte hovedåre med højrøstede stag og hen parties (polterabend) på næsten daglig basis, så findes der et væld af hyggelige spillesteder i Latinerkvarteret og West End, hvor musikken i den grad er i fokus.

Her får du vores bud på 3 pubs, der spiller i Galway.

inspiration

1. Tig Choili - hvor alle kender alle

Musikere i Tig Choili Bar i Galway, Irland


Forestil dig, at du går ind ad døren i en blomsterpyntet facade i Galways festlige Latinerkvarter og finder en lille charmetrold af en pub. En banjo og en tværfløjte har fået alles opmærksomhed rettet mod sofaen. Det er traditionelt irsk musik på den behagelige måde - den, der ikke kan andet end fremkalde et smil på læben og bedst nydes med en Guinness i hånden. To gange om dagen, hver dag, hele året rundt kan du opleve festlig irsk musik på Tig Choili; for sådan vil de lokale have det her på en af de hyggeligste familieejede pubs i Galway!

Læs mere om Tig Choili

2. The Quays - for unge som gamle

The Quays bar i Galway, Irland


The Quays (udtales Keys) ligger lunt i midten af livlige Quays Street i Latinerkvarteret. Denne elegante pub kan snildt danne rammen om en fortrinlig aften i Galway. For The Quays er som flere forskellige pubs i én lækker mundfuld. Og så er der selvfølgelig en eller anden form for livemusik hver aften til at sætte prikken over i'et i irsk stemning!

Læs mere om The Quays

3. the crane Bar - legendarisk spillested i west end

The Crane bar i Galway, Irland


Vil du væk fra Galways lidt højlydte, festramte Latinerkvarter? Så bør du finde vej til West End - den mere afdæmpede bydel på "den anden side af floden". Her finder de lokale sig gerne til rette, når højsæsonens mange turister indtager centrum. Og her finder du op til flere legendariske spillesteder. Ikke mindst The Crane Bar, der er det perfekte eksempel på, at man ikke skal dømme en pub på dens ydre. For bag de beskidte vinduer er stemningen storartet og musikken ligeså.

Læs mere om The Crane Bar

kort

Vis på kort

Oplev Irland