Botanisk have i Glasnevin

En botanisk oase 

Lige ved siden af den kendte Glasnevin Cemetery i udkanten af Dublin ligger National Botanic Gardens, der er Dublins andenstørste grønne område efter Phoenix Park. En ægte oase af ro og skønhed. Haven indeholder vigtige samlinger af plantearter fra hele verden, faktisk over 15.000 forskellige slags, men den er også berømt for sine historiske og fornemt renoverede smedejernsglashuse, især The Turner Curvilinear Range og The Great Palm House, der emmer af klassisk elegance. 

Inspiration

Den todelte have

Haven i Glasnevin er bare den ene del af Dublins National Botanic Gardens. Den anden ligger i Kilmacurragh i Wicklow syd for Dublin og er et såkald aboret fra 1800-tallet, hvor klimaet er mildere og fugtigere. Den dybe, sure jord her giver grobund for mange spændende buske og træer, ikke mindst den store samling nåletræer og rododendroner. 

Begge parker er åbne året rundt, undtagen juledag, og her findes naturligvis også en café til lettere forfriskninger. Der arrangeres også forskellige guidede ture, og billetter kan købes i parkernes Visitor Centre. Der er gratis entré til National Botanic Gardens. Men hvis tørsten melder sig efter havevandring, så ligger den charmerende pub John Kavanagh's, der påstår at være den ældste familieejede pub i Dublin, ikke langt derfra.

Kort

Vis på kort