Glasnevin kirkegård

Finurlige fortællinger fra graven 

Glasnevin Cemetery, der ligger i udkanten af Dublin, er Irlands største kirkegård. En 50 ha stor victoriansk have, der har gennemgået omfattende restaurering i løbet af de seneste år, og som vrimler med spændende historier. Tag med kirkegårdens guider på en mindeværdig rejse, når de ved gravstenene for Irlands mest bemærkelsesværdige karakterer fortæller historien om kirkegården og dem, der ligger begravet inden for murene. Der er over 1,6 millioner mennesker begravet op Glasnevin, så der er nok historier at fortælle. 

Inspiration

Et kig til fortiden

Guiden Paddy Gleeson slår ofte armene ud i begejstring, når han beretter om de fantastiske karakterer, der hviler under gravstenen på Glasnevin Cemetery. Hør fx historierne om kvinden Maria Higgins, der er den eneste, som er begravet to gange på Glasnevin. Om Frank Stoker, der var den sidste irske vinder af Wimbledon i 1890. Om den berygtede Francis de Groot, der klippede båndet ve åbningen af Sidney Harbour Bridge, skønt han ikke var inviteret. Om en af Glasnevin's smukke viktorianske gravhvælvinger, der havde en bemærkelsesværdig hemmelighed under uafhængighedskrigen – og meget, meget mere.

Der er tre ture at vælge imellem:
•    “General History” – hvem er hvem på Glasnevin
•    ”Dead Interesting” -  besøg gravene og hør de finurlige historier om de mindre kendte typer
•    ”The O’Connell Tower” - 198 trin op til Dublins bedste udsigt via frihedshelten Daniel O’Connell’s rigt udsmykkede krypt

I besøgscentret findes museum, café, gavebutik og mulighed for slægtsforskning, hvis man nu har irske aner. 

Sluk tørsten i Glasnevin

Når du har været et smut på kirkegården, er det oplagt at lægge vejen forbi den smukke botaniske have. Den ligger kun et stenkast derfra. Her hersker en beroligende - og mindre makaber - stemning. Men skal du have en lille pint at styrke dig på, så er pubben John Kavanagh's det oplagte valg. Her serveres efter sigende én af Irlands bedste pints.


"Kirkegården er en oplevelse, som I bør unde jer selv, når I besøger Dublin. Men det er et must at opleve den på en guided tur. Her kommer alle fortællingerne for alvor til live"

- Mogens, Rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort