Storbyferie i Dublin

Førførende dublin

 

I Dublin er du aldrig langt væk fra en hyggelig pub, hvor du kan smage på en Guinness sammen med de lokale. Whiskeydestillerierne lokker med deres gyldne dråber, gågaderne med suveræn shopping og så bugner byen af spændende seværdigheder. Dublin er storby med lokalstemning og festligt samværd. God tur. 

Se filmen
Storbyferie i Dublin

Bestil online

Inspiration

Vis på kort

Seværdigheder

Trinity College

Irlands ældste universitet breder sig over et stort område med bl.a. flot arkitektur, et galleri og et gammelt bibliotek med en prægtig samling. Området er også perfekt, hvis du bare vil lidt væk fra storbyens hektiske tempo, når du rejser til Dublin.

Dublin Castle - fra fængsel til Residens

I Dublin kan du komme på rundtur på borgen, der var briternes magtcentrum i mere end 700 år. Flere smukt udsmykkede værelser bliver stadig brugt ved officielle statsbesøg og begivenheder. Men historien går endnu længere tilbage. Under opførelsen af et nyt konferencecenter i 1980erne blev resterne af en gammel vikingeborg opdaget.

Dublins grønne oase

St. Stephen´s Green er et åndehul i Dublin, hvor du kan slentre rundt i den hyggelige park med masser af blomsterbede og små søer. Rejser du til Dublin om sommeren, kan du ligge og slikke solskin eller lytte til en af de mange koncerter.

Kultur

National Museum of Ireland

Her har du et imponerende nationalmuseum med masser af overbevisende udstillinger, som du kan blive klogere af, når du rejser til Dublin. Mange af genstandene i museet er gennem tiderne fundet af landmænd og jernbanearbejdere. Der er også fund fra vore forfædre, vikingerne.

Populære teatre

Trænger du en teateroplevelse ud over det sædvanlige, så har du flere gode bud, når du rejser til Dublin. Gaiety teateret er fx det ældste teater i Dublin. Udbuddet strækker sig lige fra musicals, opera, shows, ballet, dans og drama. I weekenden forvandles teateret til en stor spændende natklub med et hav af arrangementer.

Dublins Viking Adventure for børn og barnlige sjæle

Rejser du med børn til Dublin, så besøg endelig ”The Viking Adventure”. Både du og dine børn får en sjov oplevelse, når I rejser tilbage i tiden og møder ægte vikinger, ser, hvordan de boede, og bliver draget aktivt ind i en anden tid.

byliv

Fest og glade dage i Temple Bar

Har du først ”forvildet” dig ind i latinerkvarteret, så er det ofte svært at løsrive sig og komme ud derfra igen. Udbuddet af underholdning er enormt. På hvert et gadehjørne ser du en gammel pub, hvor de keltiske toner strømmer dig i møde tilsat en duft af velskænket Guinness. Gallerier, caféer, restauranter, teatre, klubber og fancy modebutikker kæmper om din opmærksomhed. Om sommeren går du mellem gademusikere.

Der er også tit farverige teaterforestillinger på Meeting House og Temple Bar Square. Lørdagen er markedsdag, hvor du bliver lokket med økologiske lækkerier og andet godt. Det er et område med sprudlende energi, der smitter af på dig, når du rejser til Dublin.

Mørk og forførende Guinness

Om du er til Guinness eller ej, så er din rejse til Dublin ikke fuldendt, før du har besøgt Guinness bryggeriet. Efter rundvisningen bliver din interesse for irlændernes nationaldrik belønnet med en smagsprøve, der bliver skænket øverst i bryggeriet, hvor du har den flotteste udsigt i Dublin.

Whiskyens gyldne dråber

Når du rejser til Dublin kan du komme tæt på historien om de gyldne dråber på Jameson Old Distillery. Det hele startede i 1780 som et lille destilleri. I dag er selve produktionen flyttet til en større og topmoderne fabrik uden for Dublin, men du får en lærerig rundvisning og vist en film på det tidligere destilleri. Du bliver også belønnet for din interesse med en smagsprøve, hvor du nærmest kan smage historien og de gamle traditioner, som Jameson whisky bygger på.

Kontakt