4 vilde oplevelser til vands, Gardasøen

Vilde dage på søen

En kør-selv-ferie ved Gardasøen er - ikke overraskende - en ferie, der skal nydes på bølgen blå med oplevelser for hele familien. Især den nordlige ende af søen er et slaraffenland af for vandhunde og badenymfer i alle størrelser. Når I har daset og lunet jer længe nok ved søbredden, så venter der et hav af mere eller mindre adrenalinfremkaldende aktiviteter på vandet.

Uanset om I vil tilbringe dagen på bådens dæk med fantastiske udsigter og snorkling, prøve kræfter med windsurfing eller udforske adventure-spots i floder og klippepassager, så finder I det her. Vi har fundet 4 oplevelser, der sætter ekstra krydderi på jeres badeferie ved Gardasøen.

inspiration

1. Garda opleves bedst midt på vandet

Sejltur på Gardasøen

 

Det er ikke nok at nyde Gardasøens herligheder fra søbredden! Ude fra vandet kan I for alvor opleve den gudesmukke naturkulisse. Og det behøver slet ikke være dyrt. Fra mange af byerne sejler der færgebåde fra kyst til kyst. Især er det en meget smuk oplevelse at sejle nord-syd, hvor I ser landskabet ændre sig drastisk fra nordens mere rå og klipperige landskab til det mere blide og flade syd. Selvfølgelig kan I også leje jeres egen båd og bruge en dag på at snorkle midt på søen, eller tage med på guidede bådture.

2. WindSurfing er en Garda klassiker

Surfing ved Gardasøen

 

Den nordlige del af Gardasøen er højtelsket af surf-entusiaster. De specielle vinde, der blæser ned fra Dolomitterne, garanterer god vind i sejlene, og derfor er området ekstra velegnet til windsurfing. I vil med garanti se et hav af surfere, der behændigt og nemt suser afsted på vandoverfladen, så det er svært ikke at blive grebet af stemningen. Heldigvis er der masser af surfskoler ved den nordlige bred, hvor I selv kan lære at beherske det tunge sejl. Og skal der ekstra fart over feltet, så kan I også kaste jer ud i kitesurfing.

3. Canyoning ved Torbole

Canyoning ved Gardasøen

 

Rundt om Gardasøen og i den nærliggende dal, Valle di Ledro, findes et væld af floder, hvor vandet og de mange vandfald har slebet et spændende netværk af grotter, tunneller og klippeformationer, der er en perfekt ramme om en anderledes og hæsblæsende dag ved vandet. Her kan I svømme i krystalklare klippepools, bestige vandfald, udforske bækkene, der løber mellem smalle bjergvægge og udfordre jer selv ved at fire, klatre eller springe ned fra toppen af klipperne. Fra Torbole i den nordlige ende af Gardasøen findes der masser af guidede ture til søens spændende adventure-spots.

4. Statuer og vrag på søens bund

Dykker

 

Gardasøen er ikke kun værd at udforske over overfladen, men gemmer faktisk på masser af spændende skatte på søbunden. Selvom sølandskabet hverken er farverigt eller fuld af fisk, så kan I i det klare vand komme tæt på hemmelighedsfulde skibsvrag og diverse statuer, der stolt venter jeres besøg der midt på klippebunden. Der ligger dykkerskoler i mange af søens byer, så der er mulighed for dykkeroplevelser både for de trænede og nybegynderne.

Kort

Vis på kort