Naturområdet Val di Sole

masser af aktive oplevelser i den solrige dal

Alene navnet på dalen er indbydende: Val di Sole, solrig dal! Ud over en ufattelig skønhed tilbyder Val di Sole en lang række sjove og spændende aktiviteter for hele familien, som I kan opleve på jeres kør-selv-ferie i Dolomitterne. De grønne bjergskråninger er bestrøet med små, hyggelige landsbyer, hvor I finder gastronomiske oplevelser med ost, pølser og skinke. Floden Noce indbyder til vandaktiviteter som river rafting eller sejlads i kano, og bjergene giver mulighed for at vandre, klatre, ride, køre på mountain bike eller gå stavgang. Skisportsbyen Madonna di Campiglio står klar med butikker og cafeer, hvis der står shopping på dagsprogrammet.

Shopping i Madonna di Campiglio

Hører du til typen, der bare MÅ tage de lokale indkøbsmuligheder i nærmere øjesyn, så er skisportsbyen Madonna di Campiglio et must. Lokale delikatesser, kunsthåndværk af høj kvalitet og modetøj findes i rigt mål. Som så mange andre steder i Alperne er der tradition for træarbejde, både i form af møbler og mere hverdagsagtige brugsting som fade og skåle. Bliver du træt af at gå i butikker, så råder byen over hyggelig barer og restauranter, hvor lokale specialiteter kan nydes i ro og mag.

Første verdenskrig

Kanonernes torden er heldigvis for længst døet hen, men vidnesbyrdene om rædslerne fra 1. verdenskrig findes stadig rundt omkring i hele Val di Sole og dens sidedale. Italienske og østrig-ungarske tropper kæmpede over kontrollen over bjergene og passene i det der er kaldt Den Hvide Krig. Flere steder ligger resterne af forsvarssystemerne på begge sider, og flere forter er enten åbne eller omdannet til museer. I de senere år er der kommet nye museer til, som fx White War Museum i Pejo, der viser soldaternes daglige liv og udfordringer.


"Val di Sole er også kendt for sine mange fantastiske oste og for sine bugnende frugtmarker. Så husk også at smage på val di SOle efter en aktiv dag i det skønne landskab"


Kort

Vis på kort