Guide til 24 timer i Milano

Dét skal du opleve, hvis du kun har en enkelt dag i Milano

Den summende kosmopol er kendt som Italiens modemekka og byder den designinteresserede velkommen med shoppinggader, der bugner af internationale butikskæder, eksklusivt design og store modehuse. Men Milano har bestemt også noget for den kunst- og kulturinteresserede. Og med sin overskuelige størrelse kan byen opleves på ganske kort tid. Den norditalienske perle er, med sin placering i hjertet af Lombardiet, et ideelt udgangspunkt, hvis ferien går nordpå til søerne i det nordlige Italien, eller hvis I vil opleve den italienske riviera, Ligurien. Vi har samlet vores højdepunkter som du skal opleve, hvis du bare har én dag til at udforske Milano undervejs på kør-selv-ferien i Norditalien.

Vi anbefaler

Morgenmad og mode i mondæne gader


Kl. 8.00-9.00
Start dagen med et besøg i et af Milanos absolut bedste bagerier, Pavé, i området Centrale nær Porta Venezia. Her forkæler den hippe café sine besøgende med veltillavet morgenmad – som i øvrigt serveres hele dagen lang. Her bliver der kælet for kaffen, appelsinjuicen friskpresses og bagværket er i top.Kl. 9.00-10.00
Når depoterne er fyldt op, skal I sætte kursen mod Milanos berømte modefirkant Quadrilatero della moda omkranset af de fire gader; via Montenapoleone, via Manzoni, Via della Spiga og Corso Venezia.

På dette tidspunkt, inden byen vågner, har I virkelig lejlighed til at nyde den rolige morgenstemning, hvor butikkerne stadig har lukket og de glade shoppere endnu ikke har indtaget de mondæne gader. Udnyt morgenroen til at tage et ekstra kig på de elegante butiksvinduer – de er nærmest kunstværker i sig selv.

Gotiske spir og fashionabel formiddagskaffe


Kl. 10.00-12.00
Fortsæt mod byens hjerte, hvor den imponerende domkirke, Duomo di Milano, rager op med sine 135 spir og 2400 statuer. Duomo'en er Italiens næststørste kirke, kun overgået af Peterskirken i Rom, og det er et absolut must at besøge kirkens tag. Bestig de 240 trin til det flade tag, der ligner et hvidt marmorkors. Heroppe får du et fantastisk vue over Milanos skyline.

Kirken åbner allerede klokken 8, så det er en god idé at være tidligt på færde og indlægge kirkebesøget tidligt på dagen. Køb billetten hjemmefra og gå direkte til indgangen, så slipper du for at stå i billetkø i gaveshoppen.

Kl. 12.00-13.00
Når du har udforsket Duomo’en inde-, ude- og oppefra, trænger kulturøjnene nok til en pause. Skrå over Piazza del Duomo til Italiens ældste shopping-arkade Galleria Vittorio Emanuele II. Her bliver du mødt af gyldne facader med imponerende søjler og højtravende buer.

Det verdensberømte 4 etager høje shopping-galleri huser elegante modebutikker, indbydende luksuscaféer og nogle af verdens største modehuse. Nup formiddagskaffen i en af modebutikkernes caféer, mens du lader dig betage af det himmelblå glastag og de farverige gulv-mosaikker. Fortsæt under galleriets smukke hvælvinger og træd ud på pladsen Piazza della Scala.

I hælene på Leonardo da Vinci og opera-sang


Kl. 13.00-14.00
Her, midt på Scala-pladsen, knejser en statue af Leonardo da Vinci - Italiens måske mest berømte kunstmaler, opfinder, ingeniør og arkitekt. Det toscanske geni boede i byen mellem 1482 og 1499, og i løbet af de 17 år efterlod da Vinci et spor af værker over hele byen. Hvis du har en ekstra dag i Milano, skal du tage på en Da Vinci-rundtur. Hvis ikke skal du som minimum hilse på hans statue.

Leonardo da Vinci satte sin signatur på alt fra det ikoniske vægmaleri "Den Sidste Nadver" til teknologiske underværker, som i dag kan beundres på museet  Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci. Museet ligger i området San Vittore og er absolut et besøg værd, hvis du har god tid.

Lige overfor Leonardo da Vinci-statuen, finder du den verdensberømte operabygning Teatro alla Scala di Milano. Scala-operaen huser foruden selve operasalen også museet Museo Teatrale alla Scala. Verden over vises live-transmissioner af operaerne, men det kan bestemt anbefales at opleve en af de ikoniske forestillinger i virkeligheden, hvis I har en overnatning i Milano. Book billetten på forhånd, eller tag chancen og køb dem på dagen i billetkontoret. 

Frokost i Brera-området


14.00-15.00
Sulten vil med sikkerhed melde sig snart, og det er på tide at gå på jagt efter frokost.
Ikke langt fra Scala-operaen finder du området Brera - milanesernes svar på Paris’ Montmartre. Her snor mondæne brostensgader sig mellem eksklusive designbutikker og farvestrålende gallerier.

Restauranterne skyder op med veltillavede frokostmåltider, og hvis du vil have lokal stemning og smag af Milano, skal du besøge restaurant Nabucco. Her mødes lokale forretningsfolk i frokostpausen og roser pasta-retterne med flyvende italienske gloser.

15.00-16.00
Efter frokosten er det oplagt at tage en slentretur i Breras gader. Overalt mærkes områdets kunstneriske islæt, og er du kunstinteresseret, skal du besøge Brera-akademiet, Milanos kunstakademi, og galleriet Pinacoteca Brera, der begge har til huse i den storslåede barokbygning Palazzo di Brera.

Gå på opdagelse i det imponerende Sforzesco-slot


16.00-18.00
Når du har oplevet Breras særlige stemning og har maven fuld af ravioli, skal du sætte kurs mod den nordvestlige del af Milanos centrum, hvor du finder Castelllo Sforzesco. Det enorme slot imponerer med sine farverige freskoer, bombastiske murværk og ikke mindre end 38 udstillingshaller, der huser et hav af museer.

Book en guidet tur eller køb en kombi-billet hjemmefra. Her er du garanteret en kulturoplevelse med smæk på - uanset om du interesserer dig for musikinstrumenter, kunstmalerier eller fotografi.

Efter at have vandret i de storslåede sale skal du opleve den 38 hektar store park, Parco Sempione, der strækker sig fra Sforza-slottet til Fredsbuen, Arco della Pace. Nyd roen på de grønne plæner, beundr de farverige prydhaver og udforsk parkens skulpturer. Parco Sempione er et kærkomment åndehul midt i Milanos pulserende liv. 

Den sidste nadver i Milano

18.00-18.30
Næstsidste stop på dagens program er det ikoniske kloster Santa Maria delle Grazie med Leonardo da Vincis berømte vægmaleri, Den Sidste Nadver. Det 4,5x8,7 meter store mesterværk pryder den nordlige væg af klosterets spisesal.

Hvis du drømmer om at opleve da Vincis mesterværk, inden det forgår, bør du bestille billet hjemmefra - og i meget god tid! Billetportalen åbner for forudbestilling i op til tre måneder, og der bliver hurtigt udsolgt. 

Til gengæld er det en fryd, at der kun bliver lukket mindre grupper ind, så det rent faktisk er muligt at få et glimt af Jesus og hans tolv disciple.

18.30-21.00
Når du er færdig med at beundre Jesus og disciplenes sidste måltid, er det på tide at finde dit eget, inden turen går videre fra Milano. Her er det oplagt at prøve kræfter med den typiske egnsret Risotto alla milanese – en norditaliensk risottoret med safran og oksemarv.

Du finder en virkelig velsmagende udgave på restaurant Ratanà i området Centro Direzionale, tyve minutters metrokørsel nordpå med linje 2. Nyd smagen af Milano, inden kør-selv-ferien fortsætter i det nordlige Italien.

Kort

Vis på kort