Rejser til Milano

Milano – hele Italiens modemekka

Besøg Milano og oplev den sofistikerede italienske storby. Shop igennem i det elegante kvarter Den Gyldne Trekant, hvor du finder et raffineret udvalg af modeforretninger og cafeer. Du kan også opleve storslået kunst i Milano eller tage en tur rundt i det hyggelige Navigli-kvarter. En fodboldkamp med A.C. Milan eller Inter FC er også en mulighed. Velkommen til Milano.

rejseformer

inspiration

Vis på kort

Højdepunkter i Milano

Du får masser af seværdigheder at vælge imellem, når du rejser til Milano. Hvis du starter fra den enestående gotiske domkirke (en af verdens største) ved Piazza Duomo, er du tæt på det meste. Ud over domkirken ligger det fabelagtige Scala teater i nærheden samt interessante museer med bl.a. store malerisamlinger. Det er dog Santa Maria delle Grazie klosteret, der huser det kendteste værk, Den Sidste Nadver. Det er malet af ingen ringere end Leonardo da Vinci.

Trænger du til en pause, så skal du bare finde en hyggelig café eller fortovsrestaurant og lade dagliglivet glide forbi. Du kan slutte dagen af med at shoppe i de mange forretninger. Den fire etager imponerende arkade, Galleria Vittorio Emanuele II, er fx en oplagt mulighed, når du rejser til Milano.

5 klassiske seværdigheder i Milano

 • Brera kunstmuseum – er du interesseret i kunst, så indeholder dette museum en af Italiens mest imponerende malerisamlinger.
 • Ambrosiana kunstmuseum – endnu en af Milanos perler med værker af kendte kunstnere.
 • Rundtur på Stadio G. Meazza – eller måske vil du også ind og se en kamp med en af de to verdenskendte fodboldklubber, Inter F.C. og A.C. Milan?
 • Tag på markedet Fiera di Sinigaglia i Milano. Hver søndag kan du opleve et farverigt leben mellem masser af boder med bøger, møbler, håndværk fra Indien, Sydamerika, Afrika og meget mere.
 • Scala teateret – et smuk teater, der er kendt af alle opera-fans. Nyd en forestilling i sæsonen eller oplev det enestående teatermuseum, når du rejser til Milano.

Domkirken – Milanos vartegn

Det er et imponerende syn, der møder dig, når du står foran domkirken i Milano. Den er ganske enkelt enorm, men det er alle detaljerne, der gør den så unik. Der er fx mere end 3.200 statuer og 135 spir, der stolt står og rækker op mod himlen. På toppen af det ene spir, står Milanos vartegn, en guldbelagt tre m høj Madonna statue. Når du rejser til Milano kan du også komme op på domkirkens tag, hvorfra du har en formidabel udsigt ud over spirerne og byen.

Sforzesco slottet

Sforzesco slottet er et besøg værd, når du rejser til Milano. Stedet blev oprindeligt bygget til Sforza familien, men blev senere udvidet til det enorme borganlæg, du kan se i dag. Leonardo Da Vinci havde faktisk en finger med i spillet, da byggeriet startede. Du har flere museer at vælge mellem, smukke gårde i gotisk-renæssance stil og pragtfulde sale. Bag slottet finder du Milanos grønne åndehul, den skønne Sempione Park.

Kirken med verdens måske mest berømte kunstværk

Santa Maria delle Grazie kirken i Milano er et imponerende bygningsværk, der er et kunstværk i sig selv. Det er dog uden tvivl Leonardo Da Vincis mesterværk, Den Sidste Nadver, de fleste rejser hertil for at se.

Navigli – et område med patina

Rejser du til Milano for at opleve masser af patina og hygge, så kan du ikke komme uden om Navigli. Det er et område med de to kanaler, Naviglio Grande og Naviglio Pavese. Du bliver omringet af små hyggelige caféer, beværtninger med levende musik, antikvariater og de karakteristiske huse med åbne balkoner. Det er Milano og Italien, når det er bedst.

Shopping i Den Gyldne Trekant

Du rejser måske til Milano for at opleve modens mekka? I det elegante forretningskvarter, Den Gyldne Trekant, finder du Milanos livsnerve. Rejsende og lokale kommer konstant slæbende med indkøbsposer, der er fyldt med mærkevarer fra alle de kendte modehuse. Forretningerne er diskrete men super raffinerede i deres udsmykning og prisniveauet er himmelhøjt. Du kan selv gå på opdagelse i forretningerne eller opleve det evige leben fra en af de smarte udendørscaféer.

I gaderne omkring Den Gyldne Trekant ligger forretningerne også på stribe, men med mærkevarer og et prisniveau, hvor de fleste kan være med.

  2 udflugtersmuligheder fra Milano

  • Como søen, der er Italiens tredje største sø, er oplagt at besøge, når du rejser til Milano. Du kan nyde en sejltur på søen og gå på opdagelse i den utrolig smukke by, Bellagio. Naturen er frodig og fornemme gamle rigmandsvillaer ligger i enestående omgivelser.

  • Vinområdet i Piemonte med Alba og Asti eller hvad med en tur til Bergamo, som har en super spændende gammel bydel på toppen af et bjerg.

  kontakt