Lecce, Apuliens barokperle

Arkitektur, Piazzaer og paladser

Med en historie der strækker sig minimum 2.500 år tilbage, er Lecce med sine fine arkitektoniske barokbygninger opført i den lokale bløde cremede kalksten et must at i Apulien. Som en typisk syditaliensk by, sprængfyldt med piazzaers og paladser er Lecces gamle bymidte er en vidunderlig ramme for en vandretur rundt i der gamle gader. Caféer, barer og restauranter flankerer gaderne og tilbyder forfriskninger med udsigt til de lokales gøremål.

Historien er nærværende

Piazza del Duomo
Er en et godt udgangspunkt, som den ligger omgivet smukke bygninger og palæer. Selve Duomo blev oprindeligt bygget i 1144, men med ankomsten af ​​de barokke ildsjæle i midten af ​​det 17. århundrede fik den en ansigtsløftning, og et 70 meter højt klokketårn blev tilføjet. Basilica di Santa Croce har en af ​​de fineste og mest detaljerede barokke facader i Italien, opførelsen af basilicaen tog over 200 år at fuldføre.

Det romerske amfiteater
Byens beskytter Saint Oronzos skuer ud over Lecces romerske amfiteater, bygget i slutningen af ​​det 2. århundrede f.Kr. En række jordskælv, bombardementer og uheldige byplanlægning betød, at theatret forblev begravet og glemt indtil efter 2. verdenskrig, da udgravningerne begyndte. Omkring to tredjedele af arenaen kan nu ses afdækket, og arkæologer har beregnet, at den stedet har haft en kapacitet på omkring 25.000 tilskuere.

Den normaniske kirke
Den hellige kirke Niccolo og Cataldo er en fascinerende normanisk kirke bygget af kong Tancred af Sicilien i 1180. Facaden blev voldsomt pyntet med statuer og anden dekorativ kunst i begyndelsen af ​​1700-tallet, men den imponerende originale portal fik heldigvis lov at bestå og resultatet er en fascinerende blanding af normandisk stramhed og italiensk barokbesvær.

Kort

Vis på kort