Palazzo Vecchio i Firenze

Firenzes politiske centrum

Det Gamle Palads, Palazzo Vecchio, der stammer fra omkring år 1300, har i århundreder været Firenzes politiske centrum. Det ligger kun et par minutters gang fra Firenzes enorme Domkirke. Palazzo Vecchio blev i 1540 overtaget af Coismo 1 de´ Medici, der flyttede sin residens dertil fra Palazzo Medici. Herefter blev bygningen ændret, nyindrettet og udsmykket - bl.a. af Giorgio Vasari, der malede en lang række freskoer og ikke mindst i den prægtige rådssal Salone dei Cinquecento fra 1495. Også berømtheder som Leonardo da Vinci og Michelangelo skulle have udsmykket dele af paladset.

Paladset fik sit navn da Coismo 1 de´ Medici flyttede sin residens til Palazzo Pitti, men i dag fungerer bygningen stadig som både rådhus og museum. Ved indgangen til paladset står der en kopi af Michelangelos David-statue.

Den bedste udsigt i Firenze

Det er muligt at komme op i tårnet, hvorfra du har en af de bedste udsigter ud over Firenze. Til den ene side ser du domkirken, der står som en prægtig kolos, der er landet midt i byen. Til den anden side skærer Arno-floden sig gennem byen og forsvinder ud i horisonten.

Hvem var Coismo 1 de´ Medici?

Coismo 1 de´ Medici der nedstammede fra en sidelinje af Medici-slægten, var hertug af Firenze i en periode i 1500-tallet og storhertug af Toscana. Under hans regime blev alle modstandere elimineret af hans hemmelige politi, og han førte en vellykket centralistisk politik. Senere, med hjælp fra Kejser Karl 1. lykkedes det ham at indlemme Siena i den toskanske stat.


"Det er muligt at købe forskellige billetter til henholdsvis museet og tårnet eller begge dele med stor rabat. Vær opmærksom på at tårnet lukkes, hvis det begynder at regne."

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


kort

Vis på kort