Restaurant Villa Feltrinelli

Tostjernet michelin i historisk villa

Mussolini hadede at være i husarrest på Villa Feltrinelli. Churchill elskede at hive stikket ud og plaske rundt i vandet. Hotellet, der er blandt verdens fineste, ligger helt nede ved Lago di Gardas vestlige bred nord for Salò. Restauranten i stueetagen fik i 2018 lov til at beholde deres to michelinstjerner, og det forstår man godt hvorfor. Det er uden tvivl Gardasøens bedste restaurant, og omgivelserne er der bestemt heller ikke noget i vejen med.

Cæsar for en dag 

Her er en Lamborghini mere almindelig end en Up. Men på trods af villaens kostbare indretning med art nouveau lamper og fresker i loftet, så er der en hjemlig atmosfære. Altså især, hvis man føler sig hjemme i rendyrket luksus og på Michelin-restauranter. På restaurantens overdækkede terrasse skærmer de tunge draperede gardiner mod solens varme og parkens udstrakte 1800-tals citron- og blomsterhave fylder den friske søluft med aromatiske stoffer. I befinder jer i den syvende himmel, og det understreger maden fra restauranten med de to stjerner i den grad.

100 blade fra 100 urter

Restauranten fik i 2018 lov til at beholde sine to velfortjente Michelinstjerner, og det betyder, at den ”er værd at køre en omvej efter” på jeres kør-selv-ferie i Italien. På trods af den eftertragtede status, så opretholder Villa Feltrinelli, ligesom områdets andre Michelin-restauranter, et rimeligt prisniveau. Signaturretten består af 100 blade fra 100 urter og 50 blade fra 50 salater, og den er et godt billede på chefkokkens idérigdom og overblik over det, der synes at være uendelige kombinationsmuligheder i det italienske køkkens smagsverdenen.

Kort

Vis på kort