Storbyferie i Rom

Rom er verdens hovedstad

 

Det er altid en oplevelse bare at slentre rundt i Rom og opleve det gadeliv, der udspiller sig for dine øjne. En storbyferie i Rom lokker med seværdigheder som Colosseum, Trevifontænen, Den Spanske Trappe og Peterskirken. I Rom haster de katolske præster hen over Middelalderens piazzaere, mens de taler i den sidste nye smartphone. Og i Rom står Raphaelske madonnaer på gadehjørnet og venter på den næste bus.

Rom er i sandhed en perle blandt samtlige storbyer i verden. I hvilken anden by kan du spise en lækker pizza på en plads designet af Bernini for dernæst at tage metroen hjem til dit hotelværelse, som ligger i et renoveret renæssancepalads? Tænk også på de mange lækre restauranter, vinbarer og caféer. Dertil er Rom et mekka for dig, der rejser for at shoppe.

Kontakt vores rejsespecialister som kan hjælpe med at finde den helt rigtige storbyferie til dig.

Se filmen
Storbyferie i Rom

Bestil online

Brug for hjælp til at skræddersy din storbyferie? Kontakt vores rejsespecialister som kan hjælpe dig:

Kontakt os

Inspiration

Vis på kort

Seværdigheder

Flirterier på Den Spanske Trappe i Rom

Find dig et trin på Den Spanske Trappe, der forbinder Trinità dei Monti-kirken med Piazza di Spagna, og nyd den summende stemning på det nok mest berømte samlingssted i Rom. Den Spanske Trappe er fuld af mennesker hele dagen og - om sommeren - til langt ud på natten. Trappen, der stod færdig i Rom i 1726, er et oplagt sted at skrive et par postkort, flirte lidt med sidemanden eller lytte til en gademusikant. Rejs på storbyferie i Rom i foråret og se azaleaerne på Den Spanske Trappe stå i fuldt flor.

Trevifontænen og La Dolce Vita

Hvis du på din storbyferie kaster en mønt i vandet ved Trevifontænen i Rom, skulle du være sikker på en dag at opleve endnu en storbyferie i Rom. En dejlig tanke, ikke sandt? Det er i hvert fald, hvad myten fortæller. Bagefter kan du nyde Neptun, der er hovedfiguren i barok-fontænen fra 1762, som hylder vandets livgivende kraft midt i Rom. Filminstruktøren Frederico Fellini gjorde i øvrigt Trevifontænen berømt i filmen La dolce vita fra 1960, via den scene, hvor skuespillerinden Anita Ekberg bader her i Rom i netop Trevifontænen.

Gladiatorkampe i Colosseum i Rom

Hvis du har set Ridley Scotts film Gladiator fra 2000, har du allerede fået et indtryk af gladiatorernes kampe på liv og død i Rom, når de her i Colosseum kæmpede mod hinanden eller mod vilde dyr. Gladiatorerne var ofte krigsfanger eller slaver, og chancerne for at overleve den første kamp var som regel forsvindende små.

Colosseum - amfiteateret i Rom - blev pågyndt i 72 e. Kr. under kejser Vespasian. Colosseum havde plads til ca. 50.000 mennesker og er det størst bevarede amfiteater i den romerske verden. Det indvendige Colosseum er i dag styrtet delvist sammen, men stedet er vitterlig en seværdighed i verdensklasse og et besøg værd på din storbyferie i Rom.

Mød Michelangelo i Peterskirken

Det begynder allerede at kildre i maven, når du nærmer dig Peterspladsen. Peterskirken er enorm og vokser og vokser, jo nærmere du kommer. Det bliver endnu bedre, når du går ind i kirken og stiller dig under den 136 m høje kuppel, som er tegnet af geniet Michelangelo. Har du bentøjet og modet til det, så tag turen op i kuplen, når du er på storbyferie i Rom – udsigten er imponerende. Kommer du på en søndag, kan du være heldig at få et glimt af Paven.

Piazza Navona - et evigt leben

Du bliver mødt af et evigt leben på Piazza Navona. Romerne selv slentrer stille rundt blandt ivrige turister, der knipser løs med kameraet for at fange de skønne motiver. Midt i det hele sidder kunstnerne og venter på dagens deal. Der er 3 smukke fontæner på pladsen, hvor den midterste med en obelisk, kaldes Flodernes Fontæne. Rundt om hele pladsen ligger cafeer og restauranter som perler på en snor.

Pantheon – oprindeligt templet for alle guder

Der er noget særligt over Pantheon, der er fra 27 f.Kr. Det skyldes især den mægtige kuppel med det åbne hul, der stadig er templets eneste lyskilde og giver et konstant skiftende indtryk af det enorme rum. Det er helt specielt at være der, hvis regnen eller sneen langsomt daler ned på marmorgulvet. Pantheon ligger på Piazza della Rotonda, hvor der er flere cafeer og restauranter, hvorfra du i ro og mag kan beundre Pantheon, når du er på storbyferie i Rom.

Shopping

Shopping i Rom

Køb lædervarer og italiensk mode på din storbyferie i Rom. Sko, tasker og bælter - eller hvad med smykker, tørklæder, handsker, hatte og silkeslips? På din storbyferie i Rom kan du næsten ikke undgå at gøre et godt kvalitetskøb. Italiensk mode er hot!

5 gode shopping-tips til Rom og 1 outlet udenfor Rom

 • Via dei Condotti. Et slaraffenland i Rom for dig, der elsker dyrt modetøj. I de omkringliggende gader finder du Gucci, Prada og Armani og alle de andre stjerner på modehimlen. Shoppinggaden fører lige op til Piazza di Spagna.
 • Via del Corso. En af Roms længste gader midt i det historiske centrum lokker med internationale mode- og designbutikker. Shoppinggaden i Rom kan sammenlignes med Londons Oxford Street.
 • Via del Babuino. Køb antikviteter, lamper og glas med hjem fra din storbyferie i Rom.
 • Via Cola di Rienzo. Gode fødevarebutikker og dertil tøjforretninger og boghandlere.
 • Via Vittorio Veneto. Kendt for sit cafeliv, stilfulde hoteller, livlige barer og udsøgte modebutikker. En charmerende gade med store træer, der står langs vejen.
 • Castel Romano Designer Outlet. Ca. 23 km sydvest for Rom ligger dette outlet med over 200 designmærker som Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Burberry, Michael Kors osv. Shuttlebusser kører fra centrum ved Termini Train Station.

5 lokale markeder med en herlig kaotisk stemning

 • Piazza San Giovanni di Dio. Lidt uden for Roms centrum ligger markedet på Piazza San Giovanni di Dio. Det er lokalt, og her finder du alt, hvad hjertet begærer af lækre italienske delikatesser og udstyr til køkkenet.
 • Via Sannio. Her på det lokale marked kan du vitterlig gøre et godt kup. Her er alt fra sko, jeans, lædervarer til spændende vintagetøj. Markedet ligger syd for en af Roms største seværdigheder, Colosseum.
 • Monti Urban Market. Nord for Colosseum ligger weekendmarkedet, Monti Urban Market, som de unge har taget til sig. Lokale designere sælger egne kreationer til de unge, der tør ... og vil ses
 • Porta Portese. Loppemarked i Rom, hvor du om søndagen kan finde alt fra brugte læderjakker til campingudstyr. Her lærer du hurtigt at prutte om prisen. 
 • Testaccio-markedet. Overdækket marked i Rom med superfriske fødevarer til rimelige priser. Skøn lokal atmosfære.

Rejsetips

Trastevere – Roms hyggeligste kvarter

I Travestere kan du slentre rundt i de smalle gader, hvor patinaen driver ned af de skønne husfacader. Du støder konstant på små og store pladser med kirker og museer, specialforretninger og caféer, hvor du kan spise frokosten. Om aftenen kommer der for alvor liv i restauranterne, og udvalget er stort. Hvis du vil spise et bestemt sted, bør du reservere et bord på din storbyferie i Rom. Efter et godt måltid mad og vin i den bedste romerske kvalitet, kan du fortsætte ud i nattelivet. Trasteveres mange barer og natklubber kan underholde dig til langt ud på natten.

Sprøde pizzaer bagt i stenovn

Når du er på storbyferie til den smukke italienske hovedstad, skal du helt sikkert prøve at sætte tænderne i en af lækre romerske pizzaer. Glem alt om de tunge og trælse pizzaer nede fra din lokale pizzasnedker i DK. Her er pizzaen en spise, der er omgærdet med respekt og kærlighed. Find dig fx et pizzaria med forno a legna – en stenovn – som er et must, når det handler om de tynde og sprøde romerske pizzaer. Er du til en tykkere bund, så gå efter en napolitansk pizza alta på din storbyferie i Rom.

Kontakt